Kennisruimte
Onderwijs

Mbo-opleidingen, dit moet je weten.

Je staat op het punt om een belangrijke beslissing te nemen voor je carrière: je vervolgopleiding. Je hebt net je middelbare school afgerond, maar twijfelt over de toekomst. Je bent niet vies van de handen uit de mouwen steken en je vindt het leuk georganiseerd en creatief bezig te zijn. Klinkt dat als muziek in de oren? Lees dan vooral dit artikel over mbo-opleidingen.

De juiste studie

Het kiezen van een vervolgstudie die bij jou past is altijd een lastige opgave. Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de opleiding, de werkwijze en eventueel de werkomgeving. Daarom is het verstandig om allerlei informatiedagen en eventueel meeloopdagen op verschillende locaties te volgen. Deze informatiedagen worden doorgaans gedurende het schooljaar georganiseerd. Het is ook aan te raden om in gesprek te gaan met (oud)-studenten. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van wat je opleiding daadwerkelijk inhoudt en wat je kunt verwachten. Eventueel kun je ook in gesprek gaan met mensen uit het werkveld. Wat doen zij op een dag? Lijkt dat je wat? Vraag verder en ontdek wat je écht leuk vindt. Dat is het belangrijkste bij het maken van de juiste studiekeuze. 

Stage en persoonlijke begeleiding

Ben je geïnteresseerd in een studie? Kijk dan ook vooral naar de studie-inhoud. In het geval van een mbo-studie zul je veel ervaring opdoen aan de hand van een stage. Dit gaat om een stage waarbij je aan de slag gaat in het werkveld en echt in aanraking komt met het vak. Hierdoor kun je direct alle opgedane kennis toepassen in de praktijk en je passies echt laten gelden. De mbo-opleidingen van Cosmo zijn gericht op ervaring opdoen in de praktijk, het bieden van een brede opleiding en veel persoonlijke aandacht. Zo krijg je een persoonlijke coach toegewezen die helpt bij je studie. Dit geldt uiteraard voor iedere student. Nog een extra weetje: bij sommige mbo-opleidingen kun je zelfs in het buitenland stage lopen! Ideaal om de avonturier in jezelf te ontplooien en jezelf onder te dompelen in nieuwe culturen. 

Een brede opleiding

In het geval van Cosmo opleidingen wordt er op alle opleidingsniveaus gekozen voor een brede opleiding. Hierdoor kun je ook na het behalen van je diploma nog alle kanten op. Wil je verder studeren door een niveau 4 opleiding te volgen, dan is dit uiteraard mogelijk. Wil je gelijk aan de slag in het werkveld? Super, ga lekker aan de slag! Bij Cosmo zijn er altijd vakspecialisten, docenten en zelfs medestudenten die jou kunnen voorzien van advies en motivatie om jou op weg te helpen naar een goede toekomst.