Kennisruimte
Image default
Onderwijs

op een fijne manier de juiste studiekeuze kunnen maken

Na het afronden van de middelbare school zullen veel mensen ervoor kiezen om een studie te gaan volgen die hen zal leiden naar hun toekomstige droombaan. Niet voor iedereen is het even makkelijk om te bepalen welke studie de beste keuze zal zijn. Voor sommige mensen is het dan ook nodig om hulp in te schakelen bij het maken van de juiste studiekeuze. Om de juiste hulp te krijgen bij het maken van een studiekeuze is het volgen van een studiekeuzeadvies traject een erg goede optie. Door zo’n traject te volgen zul je op een professionele wijze geholpen worden bij het maken van de juiste studiekeuze. 

Het studiekeuzetraject kan iedereen volgen 

Een studiekeuzeadvies traject valt te volgen bij een studiekeuze adviesbureau. Het volgen van een studiekeuzetraject is voor iedereen mogelijk om te doen, er wordt namelijk voor zowel MBO-, HBO- als voor WO-opleidingen begeleiding aangeboden. Een studiekeuzetraject volgen is ook nog steeds mogelijk als je al een studie afgerond hebt, maar toch besluit nog een andere studie te willen gaan doen. Het studiekeuze traject zal bestaan uit meerdere en verschillende gesprekken die worden gevoerd met een gespecialiseerde studiekeuzeadviseur die jong zal zijn. Hierdoor voelen veel mensen zich al snel op hun gemak en zal het traject ook als leuk worden ervaren. 

Hoe verloopt het studiekeuzeadvies traject? 

Het studiekeuzeadvies traject zal altijd beginnen met een gratis oriënterend gesprek. In dit eerste gesprek zal jouw persoonlijke situatie uitgebreid besproken gaan worden. Ook zullen de verwachtingen van beide kanten besproken worden in dit gesprek. Daarnaast maak je in dit eerste gesprek gelijk goed kennis met de werkwijze van het studiekeuzetraject. Na het eerste oriënterende gesprek zal je voor de keuze komen te staan of je het traject ook echt wil gaan volgen. Mocht je ervoor kiezen om met het studiekeuzetraject verder te gaan, dan zullen er ongeveer zeven gesprekken plaats gaan vinden. Al deze zeven gesprekken zullen een ander hoofdonderwerp hebben. 

Wat is het resultaat van een studiekeuzeadvies traject? 

Na het volgen van een studiekeuzetraject zullen de meeste mensen veel meer vertrouwen hebben in de studiekeuze die ze gemaakt hebben. Hierdoor begin je met meer zelfverzekerdheid aan je studie. Alle zorgen en twijfels over de studiekeuze zullen minder zijn en misschien zelfs verdwijnen. Dit komt doordat je door dit traject een studie kiest die echt bij je past. Doordat dit traject uit persoonlijke gesprekken bestaat, zul je jezelf goed leren kennen en ook voor een opleiding kiezen die volledig bij je past. Vele mensen die een studiekeuzeadvies traject hebben gevolgd raden het dan vaak ook andere mensen aan om te doen als er veel twijfels zijn over de studiekeuze. 

 

 

https://septemberadvies.nl/studiekeuze/