Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Machines die je absoluut nodig hebt als klusjesman

Als klusjesman zijn machines en andere handige apparatuur belangrijk. Zonder de apparatuur kun je natuurlijk niks. Maar welke apparatuur zijn n het beste om te kopen en kun je absoluut niet missen?

Cnc frees machine

Een cnc frees machine is in feite niets meer dan een geavanceerde, computergestuurde metaalsnijder. De aanschaf van deze machine is wel relatief hoog. Voor een goede cnc frees machine ben je zo’n 1200 euro kwijt. Wil je echt een machine die je op industriële schaal kunt toepassen, dan praat je over tienduizend tot honderdduizenden euro’s. Echter, een huis en tuin klusjesman heeft meer dan genoeg aan een freesmachine van rond de duizend euro. Het lijkt misschien een overbodige aanschaf maar dat is het zeker niet, want een freesmachine maakt een wereld voor je open: Je hoeft niet meer alles zelf uit te tekenen en handmatig met een slijptol te zagen, maar je kan je hele ontwerp maken in een computerprogramma die het vervolgens machinaal uitsnijdt. Hierdoor zul je dus alles precies op de millimeter kunnen uittekenen en maak je nooit meer de fout dat je iets te groot of te klein hebt gezaagd. Daarnaast kun je je bezighouden met projecten die voorheen veel te ingewikkeld leken. Met een freesmachine kun je in principe de frames van je complete interieur en meubels zelf maken. Als je het zo bekijkt zijn de aanschafkosten ineens verwaarloosbaar.

Cirkelzaag

Een cirkelzaag is ideaal voor houtbewerking en een essentiële machine voor het uitvoeren van grotere projecten. Wil je bijvoorbeeld een overkapping, tuinhuisje, aanbouw, pool house, of iets dergelijks maken. Dan zul je een cirkelzaag echt nodig hebben. Met een cirkelzaag kan je planken binnen no time op maat zagen om er vervolgens een frame van te maken voor een overkapping of iets anders soortgelijks. Een cirkelzaag kun je nieuw kopen of tweedehands op marktplaats. Als je hem slechts gebruikt voor het maken van kastjes of om af en toe een plank op maat te zagen, dan is een tweedehands cirkelzaag de beste keus. Will je je echter focussen op grotere projecten waarmee je veel kosten bespaart, zoals bijvoorbeeld het maken van een overkapping? Dan kun je beter naar een bouwmarkt gaan en dan zullen de medewerkers je verder helpen met een geschikte cirkelzaag voor jouw specifieke project.

Lasmachine

Een lasmachine is ideaal voor metaalbewerking. De combinatie lasmachine en frees is ideaal om zo goed als iedere klus mee te klaren. Let er wel goed op dat je je houdt aan de veiligheidsvoorschriften en dat je te allen tijde een laskap draagt wanneer je de machine gebruikt.

https://cncnederland.nl/cnc/