Kennisruimte
Image default
Bloemen

Maak een hangend terrarium

Een hangend terrarium is een eenvoudige manier om het buitenleven naar binnen te halen en een mooi middelpunt in uw tuin te creëren. Een hangend terrarium is de perfecte aanvulling op een zonnige patio en laat u uw eigen kruiden en groenten kweken zonder ooit een oven aan te zetten.

Voor een creatieve en leuke uitstraling kunt u een terrarium versieren met mos, potgrond en mooie stenen en bloemen. Om een hangend terrarium te maken, heb je een ronde plantenbak, ophangdraad en schroeven nodig. U kunt ook een hangend terrarium maken met een van onze hangende stalen bloembakken uit de afdeling tuinaccessoires.

Plaats je planten in een ronde plantenbak en voeg wat aarde toe aan de bodem, zodat je je kruiden en groenten kunt planten. Voeg wat aarde toe aan een hangende plantenbak en hang hem aan je terras of dek met het ophangkoord. Geef je plant af en toe water om hem gehydrateerd te houden.

Hanging basket planter

Een hanging basket planter is een geweldig idee om kleur en textuur aan je tuin toe te voegen. U kunt er gemakkelijk een maken door een mand op te hangen aan een van uw latten of een nabijgelegen boom. Om de mand op te hangen, maakt u hem vast door de ophangdraad in de bovenkant van uw hekwerk of een nabijgelegen tak te schroeven. Voeg aarde toe aan de bodem van de mand en voeg uw favoriete bloeiende planten toe. Knip de randen van de hanging basket plantenbak af om wegwaaien te voorkomen.

Voeg eenmaal per dag water toe aan de pot zodat je planten gehydrateerd blijven. Wanneer het tijd is om je planten naar een andere plek in je tuin te verplaatsen, haal je de mand gewoon van zijn haak en zet je hem op je nieuwe plek.

Gieter plantenbak

Een gieter is een geweldig hulpmiddel in uw tuin. Het is ideaal om je planten midden in de nacht water te geven als je de tuinslang niet kunt gebruiken, en het is een handige manier om je tuin te besproeien als het regent. Om een gieterplanter te maken, koop je in de winkel een grote plastic gieter.

Boor een klein gaatje in de bovenkant van de gieter en voeg een gietermondstuk toe. De sproeier zorgt ervoor dat het water langzaam uit de gieter komt, zodat u gemakkelijker kunt controleren waar het water in uw tuin terechtkomt.

Polka-dot planters

Een stippenbak is een leuke manier om meer kleur aan je tuin toe te voegen. Omdat stippen een populair patroon zijn, kun je gemakkelijk kant-en-klare plantenbakken vinden die in veel verschillende kleuren komen. U kunt ook gemakkelijk uw eigen polka-dot plantenbakken maken met behulp van decoratieve stof of polyester verf.

Om stippen aan uw plantenbakken toe te voegen, brengt u eerst een laag acrylverf aan op het oppervlak van de plantenbak. Beweeg vervolgens rond de plantenbak om ervoor te zorgen dat de verf het hele oppervlak bedekt. Wanneer de verf is opgedroogd, veegt u het oppervlak voorzichtig af met een papieren handdoek om overtollige verf te verwijderen.

Bloempotkrans

Een bloempotkrans is een super creatieve manier om bloemen in huis te halen. Deze DIY planter is een geweldige manier om te pronken met je binnenbloemen of om een uniek cadeau voor een geliefde te maken.

Om een bloempotkrans te maken, koop je eerst een stuk touw bij je plaatselijke bouwmarkt. Wikkel het touw vervolgens rond de pot zodat er een krans ontstaat. Maak de krans vast door bovenaan het touw een knoop te leggen.

Als het tijd is om bloemen aan de krans toe te voegen, wikkel je het touw uit en voeg je bloemen toe aan de pot. Voordat u de krans terugdraait naar de pot, wikkelt u het touw rond de pot zodat er een tweede krans ontstaat. Herhaal dit proces tot je alle bloemen aan de krans hebt toegevoegd.

Franse plantenbakken

Een Franse plantenbak is een geweldige manier om een beetje van het buitenleven in huis te halen. Deze decoratieve plantenbakken zijn er in verschillende maten en vormen, zodat u er gemakkelijk een kunt vinden die bij uw inrichting past.

Om Franse plantenbakken toe te voegen aan uw landschap, vindt u eerst een stuk houten hek dat u kunt gebruiken als basis voor de plantenbakken. Voeg vervolgens decoratieve rotsen of sintelblokken aan het hek basis en voeg de planters aan hen.

Bevestig de plantenbakken aan het hek met spijkers of nietjes en voeg aarde toe aan de plantenbakken. Wanneer het tijd is om de plantenbakken water te geven, gebruikt u gewoon een slang om de grond vochtig te maken.

DIY plantenbakken

Last but not least kun je gemakkelijk je eigen plantenbakken maken door lege blikjes te gebruiken. Je kunt gemakkelijk kleur toevoegen aan de blikken door ze te schilderen met acrylverf of ontwerpen toe te voegen met stofverf.

Zodra de blikken versierd zijn, plaats je ze in je tuin en vul je ze met aarde om plantenbakken te maken. Je kunt deze DIY plantenbakken ook gebruiken om kruiden en groenten in te kweken. Een doe-het-zelf plantenbak is een geweldige manier om je buitenplanten water te geven, met de hand of met een tuinslang. Doe-het-zelf plantenbakken zijn ook geweldig om je huis te versieren zonder enige reden, behalve dat je dat wilt.

Samenvatting

Plantenbakken zijn een geweldige aanvulling op elke tuin, maar ze kunnen er een beetje kaal uitzien als je geen ideeën hebt om ze te versieren. Deze DIY plantenbakken zijn een snelle en gemakkelijke manier om het buitenleven naar binnen te halen en kleur en textuur in je tuin te brengen.

https://www.tuincollectie.nl/producten/223/cortenstaal-bloembakken