Kennisruimte
Image default
Entertainment

Leuk buitenspeelgoed voor kinderen

Kinderen zitten steeds meer binnen en spelen steeds minder buiten. Heel jammer want buitenspelen is goed en gezond voor kinderen. Ze krijgen vitaminen, staan dichter bij de natuur, ontdekken verschillende materialen en worden creatiever. Helaas kiezen veel kinderen voor een binnenleven op de tablet of de telefoon. Hoe kunnen we kinderen stimuleren meer naar buiten te gaan? Daar zijn heel veel opties voor, allereerst begint dat natuurlijk bij onszelf als ouder. Ga met ze op pad. Geen of weinig buitenruimte bij huis? Ga wandelen, lekker naar het park of een speeltuin. En wat is dan leuker dan dit te doen op bijvoorbeeld een elektrische kinderscooter?

Wat is een elektrische kinderscooter?

De elektrische kinderscooters zien er supergaaf uit, zijn te verkrijgen met afstandsbediening en kunnen gewoon opgeladen worden. Dan wil je kind echt wel naar buiten. Op de elektrische kinderscooter kan je kind zelf rijden, maar je kan de snelheid dus ook bedienen via een afstandsbediening. De elektrische kinderscooters zijn ook verkrijgbaar met afneembare zijwieltjes. Dat maakt ze geschikt voor de allerkleinsten. Zijn ze groot en kunnen ze zonder, dan haal je de zijwieltjes er gemakkelijk af. De elektrische kinderscooters zijn geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Er zin verschillende types elektrische kinderscooters, vanaf 1 tot 4 jaar en vanaf 5 tot 10 jaar. De elektrische kinderscooters zijn er in verschillende modellen en kleuren, zoals bijvoorbeeld een Vespa model in knalroze of babyblauw. Er zijn ook elektrische kinderscooters die lijken op motoren van bijvoorbeeld BMW. Fantastische voor de stoere meid of jongen.

Voor alle leeftijden

De elektrische kinderscooter is een perfect cadeau voor een verjaardag of andere gelegenheid zoals een communie of voor Sinterklaas. Gegarandeerd dat je kind er zeer gelukkig mee is en snel naar buiten wil om te proberen. In gebruik is de scooter makkelijk, is de accu leeg dan leg je de scooter aan de lader en binnen een paar uur kan deze weer gebruikt worden. In de winter wel even op een warme plek opbergen of de accu er even uithalen en op kamertemperatuur bewaren en dan heb je er jarenlang plezier van.

Meer bewegen 

Voor de kinderen is een elektrische scooter niet alleen gaaf maar ook een goed motivatie om vaker buiten te zijn en meer te bewegen. Op de scooter hoeven ze dan wel niet te fietsen maar vanzelfsprekend zit je kind niet alleen op de scooter. Ze rijden er mee naar de speeltuin, misschien zelfs wel naar school. Vriendjes en vriendinnetje mogen het ook proberen, er wordt achteraan gerend en de creativiteit heeft de vrije loop. Als ze wat ouder zijn kunnen ze zichzelf vervoeren van a naar b. Is je kind jonger, dan kun je samen wandelen en kun je de snelheid controleren door middel van de afstandsbediening, waarmee je ook kunt sturen. Zo kan je je kind stapje voor stapje leren hoe de elektrische kinderscooter te besturen. Vanzelfsprekend komen hierbij ook de verkeersregels om de hoek kijken, spelenderwijs maar toch. Je moet uitkijken waar je rijdt, voorzichtig langs voetganger, laten weten dat je eraan komt, afstappen als er geen ruimte is. Kortom ook zeer educatief.