Kennisruimte
Bedrijven

Leren schoenen verven

Je schoenen zijn saai! Tenminste, dat denk je zelf, anders zou je dit artikel niet hebben opgezocht. Tenzij je het gewoon heel leuk vindt om random artikelen op internet te lezen over van alles en nog wat. Maar goed, gelukkig is het verven van leren schoenen eenvoudig en kan het uitstekende resultaten opleveren. Er zijn hele online community’s van schoenschilders. Dat is logisch want in het tijdperk waarin we nu leven is er overal wel een online community van.

 

Om te leer kleuren is het belangrijk dat je een goede kwaliteit leerverf koop zoals Angelus leerverf. Er zijn genoeg Angelus leerverf verkooppunten, dus er is altijd wel een verkoopplek bij jou in de buurt en anders kun je altijd online nog je leerverf bestellen. Angelus leerverf is een hoogwaardige acrylverf die flexibel en in meerder kleuren verkrijgbaar is.

 

Als eerste moet je het vuil op de schoen zo veel mogelijk verwijderen. Als tweede moet je het leer voorbereiden door de bestaande polish en coatings te verwijderen met aceton. Sommige mensen gebruiken hier nagellakremover voor, maar dit is niet aan te raden.

 

Als de polish en coatings verwijderd zijn, kun je de schoen gaan verven. Angelus leerverf heeft een goede dekking en is makkelijk om mee te werken. Als je lichte leerverf op een donkere schoen wil verven, dan moet je er wel rekening mee houden dat je meerdere lagen zal moeten aanbrengen.

 

Als je echt een mooie afwerking wilt hebben, dan moet je de verf volledig laten uitdrogen en een matte look of een glanzende look toebrengen. Als je een matte afwerking wilt hebben, moet je een Angelus Duller aan de verg toevoegen. Als je een glanzende afwerking wilt hebben dan krijg je dit voor elkaar door een Angelus Finisher aan te brengen. Daarna moet je de schoenen vierentwintig uur laten drogen voordat je ze gebruikt.