Kennisruimte
Image default
Bedrijven

LED lamp flikkert

LED lamp flikkert

Waarom flikkeren LED lampen? Flikkeren is een probleem dat kan worden opgelost met deskundig onderhoud en installatie van de juiste verlichting. LED-lampen zijn zeer efficiënt, gaan langer mee dan traditionele gloeilampen, creëren betere schaduwen om te lezen of aan uw bureau te werken – u bespaart dus niet alleen geld op energie, maar ook op licht.

Een flikkerend licht kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, hoofdpijn en oogpijn! Uw oude halogeenlamp was misschien in orde toen hij wegflikkerde in zijn zwak verlichte hoekje terwijl alles rondom donker genoeg was om de afleiding te maskeren; maar nu kunnen diezelfde afleidende flitsen van uw high-tech LED-lampen u de hele nacht wakker houden in plaats van een aangename leefomgeving te creëren waar gewerkt/ontspannen wordt.

Halogeen vervangen door LED

Wilt u geld besparen op uw elektriciteitsrekening? Het vervangen van bestaande halogeenlampen door duurzame LED lampen biedt veel voordelen. LED’s zijn zowel energiezuiniger als milieuvriendelijker in vergelijking met andere soorten lampen, dus het is een win-win situatie! U geniet van een nog betere lichtprestatie en een laag stroomverbruik dankzij deze nieuwe technologische vooruitgang. Bovendien gaan ze tot 25 keer langer mee dan andere soorten lampen – wat betekent dat investeren in slechts één dure lamp mogelijk de beste beslissing is die u ooit hebt genomen als u ze voor langere tijd thuis of op het werk gebruikt.

Hoeveel lumen nodig

Wanneer u nieuwe lampen koopt, moet u het aantal lumen bepalen dat geschikt is voor uw behoeften. Voor een keuken of kantoorruimte, een gemiddelde hoeveelheid zal doen, terwijl in andere kamers zoals woonkamer en slaapkamer is het het beste om te controleren met deskundigen over hoeveel lumen is geschikt, afhankelijk van de grootte van de gebruikte armatuur.

LED vs spaarlamp

LED-lampen zijn de beste keuze voor bijna elke toepassing omdat ze energie besparen, veel langer meegaan dan gloei- en halogeenlampen, een koeler licht produceren dat beter is voor onze ogen, een betere kleurkwaliteit hebben met minder of geen flikkering en geen kwik bevatten zoals fluorescerende lampen. LED-lampen gebruiken ook tot 90% minder elektriciteit in vergelijking met andere soorten verlichting zoals CFL’s en LED’s zijn er in alle soorten en maten, dus u vindt er zeker een die aan uw behoeften voldoet!

LED versus spaarlampen: Bij de keuze tussen deze twee opties is het niet alleen belangrijk om de prijs te overwegen, maar ook hoe lang elke lamp zal werken voordat ze vervangen moeten worden. Gloeilampen moeten om de zes maanden worden vervangen, terwijl een compacte gloeilamp gemiddeld 10-15 jaar meegaat.

https://123lampenshop.nl/handige-tips/led-lamp-flikkert/