Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Kilometers declareren

Het declareren van kilometers is mogelijk voor iedere ondernemer die haar privéauto gebruikt voor ritten met zakelijke doeleinden. De auto hoeft niet per se uw eigendom te zijn: ook als u een auto huurt, mag er een deel van de opbrengst afgetrokken worden. Het bedrag voor de kilometervergoeding is vastgesteld op € 0,19 per gereden kilometer.

 

Kilometerregistratie bijhouden

Het is dus mogelijk om een declaratie in te dienen voor alle zakelijke kilometers die u heeft gereden in de privéauto. Het is dus wel van belang dat alle kilometers die u rijdt worden geregistreerd. Dit houdt u bij in een sluitende kilometerregistratie. Hoe u de kilometerregistratie bijhoudt maakt voor de kilometervergoeding niet uit. Dat kan met de hand bijhouden worden met pen en papier, op de computer via Excel of met behulp van een blackbox in de auto die de kilometerregistratie automatisch bijhoudt. Het is in ieder geval van belang dat er per rit geregistreerd wordt hoeveel zakelijke kilometers er zijn gereden. Ook bij een gemengde rit moet u kunnen verantwoorden hoeveel kilometer er zakelijk is gereden. Bijvoorbeeld wanneer u tijdens een zakelijke rit een stuk omrijdt naar de supermarkt, wordt het bezoek aan de supermarkt als privé gezien. Het aantal omgereden kilometers dat afwijkt van de zakelijke rit kan dus niet meegenomen worden in de kilometervergoeding.

Blackbox auto

Een blackbox in de auto houdt automatisch alle gereden kilometers bij. Door kantooruren in te stellen of gebruik te maken van een privéknop of gratis app, worden zakelijke en privéritten gescheiden. De blackbox meet alle gereden kilometers en verstuurt de data naar uw eigen online account, waar u snel en eenvoudig de kilometerregistratie bekijkt en beheert. Per dag wordt bijgehouden hoeveel zakelijk en privékilometers u heeft afgelegd, en de gegevens exporteert u eenvoudig naar PDF of Excel. Deze data kunt u vervolgens gebruiken voor de kilometervergoeding.

https://www.trackjackeurope.com/kennisbank/kilometervergoeding-zzp/