Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Kiezen voor RVS lassen

RVS lassen is een techniek waarbij twee stukken roestvaststaal met elkaar worden verbonden door middel van warmte. Deze techniek kan worden gebruikt om componenten, structuren en constructies te repareren of samen te stellen die bestand moet zijn tegen extreme temperaturen en chemische invloeden. RVS laswerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd met verschillende methodes zoals TIG-lassers (Tungsten Inert Gas), MIG/MAG-lassers (Metal Inert Gas/ Metal Active Gas), elektrisch draadlassen en plasmabranders.

RVS lassen vereist een hoge mate van precisie, aangezien er geen ruimte is voor fouten bij het samenstellen van de twee stukken roestvaststaal. Er moet rekening worden gehouden met factoren zoals lasdraaddikte, warmtestroom en voedingsspanning om ervoor te zorgen dat het lasproces correct verloopt. Bovendien moet er ook speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp van de lasverbinding, zodat hij sterk en duurzaam genoeg is om te voldoen aan de toepassingsvereisten.

RVS lassen door Pharma-tec.nl

RVS lassen is een veelgebruikte techniek voor het verbinden van stukken roestvrij staal. Het wordt voornamelijk gebruikt bij de fabricage van verschillende machines en apparatuur, maar ook voor constructies in de bouwsector. De basisprincipes achter RVS lassen zijn vergelijkbaar met andere soorten laswerkzaamheden. Eerst wordt er een warmtebron geïntroduceerd om twee metalen platen te smelten, waarna de twee platen met elkaar worden verbonden. Het lassen gebeurt meestal met behulp van een elektrische stroom, die de warmtebron aandrijft. Bij Pharma-tec.nl ben je dus aan het juiste adres als je hier naar op zoek bent. Dit bedrijf weet namelijk als geen ander hoe belangrijk het is dat dit op de juiste manier uitgevoerd wordt.