Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Jethelmen kopen: waar moet je op letten?

Een jethelm kopen is iets wat veel mensen doen. Een jethelm is een speciaal type helm die het hoofd omgeeft maar het gezicht volledig vrij laat. De jethelm is een helm met klassieke kenmerken en het ontwerp is geschikt voor de meeste mensen. Vooral onder liefhebbers van scooters en brommers is een jethelm heel erg populair. Het is echter geen helm die voor alle situaties en doeleinden even geschikt is.

Voordelen van een jethelm

Het design en de functie maken de jethelm tot een aantrekkelijk model dat veel wordt gedragen. Mooi design is een voordeel te noemen, maar of het model nu aantrekkelijk is of niet, iedereen ervaart een helm anders. Daarom kan het zijn dat een jethelm niet bij je past.

In ieder geval zijn er verschillende soorten jethelmen vinden. Dit maakt dat er ook naar persoonlijke voorkeur rekening mee kan worden gehouden. Een van de grote voordelen die jethelmen moeten bieden, is zichtbaarheid. Omdat niet het hele hoofd is omgeven door de helm, biedt het vrij uitzicht in alle richtingen.

Een ander voordeel van het dragen van een jethelm is het ervaren comfort. Een jethelm zit namelijk een stuk fijner dan een integraalhelm. Dit is natuurlijk wel een persoonlijke ervaring. In de zomer is een jethelm een stuk koeler dan een integraalhelm. Dit kan ook een groot voordeel zijn.

Nadelen van een jethelm kopen

Een jethelm kopen heeft voordelen, maar kan ook nadelen hebben. Het gezicht is helemaal vrij. Ook is het een nadeel dat je gezicht volledig in de wind zit tijdens het rijden. Sterke wind kan tranende ogen veroorzaken.

Je kunt je ogen echter goed beschermen door een speciale bril te dragen om te voorkomen dat je ogen rechtstreeks in contact komen met de wind.

Vanwege het open gezicht kunnen er ook vliegen in je ogen vliegen. Als je pech hebt, kunnen ze zelfs in je mond terecht komen.

Het dragen van een sjaal kan uitkomst bieden. Bij het rijden met hoge snelheid zal windinterferentie meer interferentie veroorzaken in de vorm van windruis. In combinatie met een sjaal kan het heel voordelig zijn om een jethelm te kopen.