Kennisruimte
Gezondheid

Je houding verbeteren

Veel mensen hebben last van nek- en rugklachten en weten niet waar dit vandaan komt. Er zijn vele redenen voor dit soort klachten, maar vaak ligt de oorzaak bij een verkeerde houding. Als je de hele dag aan een bureau werkt voor een computer, dan is de kans groot dat jij ook een verkeerde houding hebt, want dit gebeurt heel snel. Het is niet makkelijk om dit aan te passen, omdat je er niet de hele dag mee bezig bent. Hier zijn enkele tips waarmee je toch aan je houding kunt werken.

Tip 1: Ga tegen een muur aan staan en kijk of je houding goed is. Je achterhoofd, schouders en achterwerk moeten de muur raken en je voeten moeten 2 tot 4 cm van de muur af staan. Als het goed is kun je vervolgens nog net met je hand achter je rug. Is de ruimte te groot of te klein, dan is je houding niet goed.

Tip 2: Er zijn veel oefeningen waarmee je je houding kunt verbeteren. Dit zijn oefeningen die zich voornamelijk richten op de rug-, buik- en bekkenspieren. Een oefening die je makkelijk even achter je bureau kunt doen is je schouderbladen samenpersen. Ga rechtop zitten en pers je schouders naar elkaar toe. Dit houd je een paar tellen vast en dan laat je weer los. Doe dit een paar keer per dag.

Tip 3: Ga trampolinespringen! Je zou het misschien niet denken, maar springen op een trampoline heeft heel veel voordelen voor je lichaam. Je traint bijna al je spieren tegelijk, je verbetert je evenwicht en je belast je gewrichten maar minimaal. Een ander voordeel is dat je houding verbetert door het aanspannen en vervolgens ontspannen van je spieren. Lijkt het je leuk? Zoek dan op internet naar de beste inground trampoline voor in je tuin.   

Dit waren de tips om je houding te verbeteren, veel succes!

   

https://www.trampolines.nl/