Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Japandi woontrend

Japandi woontrend

Interieurs worden steeds eclectischer, dus is het logisch dat Japan enige invloed heeft op de Scandinavische stijl. De twee landen kunnen geografisch niet verder van elkaar verwijderd zijn, maar hun interieurstijlen delen veel overeenkomsten en dat is de reden waarom Japandi de nieuwe trend in woninginrichting is geworden. Scandinavië haalt inspiratie uit de minimalistische benadering van het ontwerpen van huizen met strakke lijnen, terwijl de Japanse architectuur ook vaak gebruik maakt van organische materialen zoals bamboe of rijstpapier!

Bohemian interieur

Ben je ooit op Ibiza geweest? Zo ja, is de bohemian stijl je opgevallen? Bohemian is een zeer interessant en creatief modestatement dat van dit eiland afkomstig is. Degenen onder ons die niet de gelegenheid hebben gehad om Ibiza te bezoeken, begrijpen het volledig door de invloed ervan op de populaire cultuur. Veel jonge mensen spelen graag met hun kleding om nieuwe manieren te vinden om zich creatief uit te drukken door wat ze elke dag dragen!

Brocante woonkamer

Bij een brocante woonkamer draait alles om tweedehands meubelen en decoraties die vaak een landelijke sfeer creëren. U dacht misschien dat achter elk meubelstuk een ander verhaal schuilging, maar het kan zo iets eenvoudigs zijn als een oude tafel met gebruikte look die op de rommelmarkt is gekocht of perfect onderhouden antiek. Uw spullen hoeven er niet perfect uit te zien, want dat is ook niet de bedoeling! Brocantes proberen hun huizen in goede staat te houden zonder al te schoon te zijn, zodat je ook niet het gevoel krijgt dat je iemand anders zijn huis binnenloopt als je er binnenkomt.

Scandinavisch design

Scandinavisch design ontstond in de jaren 1930, met ontwerpers als Alvar Aalto en Arne Jacobsen als grondleggers van deze beweging. Hun focus lag op duurzaamheid, eenvoud en functionaliteit, maar zonder het plezier in het gebruik van meubels uit het oog te verliezen. Ook de internationale ontwerpers Charles Eames en Jean Prouvé werden door deze kenmerken beïnvloed (en inspireerden Scandinavisch Design), zodat elementen ervan overal zichtbaar zijn, van interieur- tot zelfs industrieel design

https://www.homemeubels.nl/blog/japandi-woontrend/