Kennisruimte
Image default
Bedrijven

ICT- banen

Heeft u een opleiding gedaan in de ICT en bent u opzoek naar een baan? Dan kan ik u ervan verzekeren dat u een baan zult vinden. In de ICT- branche zijn heel veel bedrijven opzoek naar werknemers. Er is namelijk heel erg veel werk en te weinig mensen die dat werk kunnen verrichten. Dit is de reden dat jij snel verschillende ICT banen zult vinden en wellicht ook eentje die bij jou past.

 

Wat is ICT?

ICT staat voor informatie en communicatietechnologie. Deze branche draait om het gebruik van netwerken, computers, printers, telefoons en nog veel meer. Zelfs de apparatuur zoals verkeerslichten en liften hebben te maken met deze branche. ICT wordt vaak in de war gemaakt met IT. IT staat voor informatietechnologie, waar ICT dus staat voor informatie en communicatietechnologie. De grens is eigenlijk vervaagd en de termen worden steeds meer door elkaar gebruikt. ICT houdt zich meer bezig met de communicatiemiddelen, waar IT veel algemener is.

 

De telefoon is een product wat massaal wordt gebruikt in de wereld. Doormiddel van de ICT en de techniek is dit ook mogelijk gemaakt. Het beeldscherm, de geluidinstallatie en de bescherming laag wordt allemaal gemonteerd en ontworpen door mensen in de ICT. Ook producten als een IPad, computer of afwasmachine wordt gemaakt door een ICT’er.

 

De toekomst van de ICT

De wereld is aan het digitaliseren, maar ook wordt er steeds meer gebruik gemaakt van robots en automatisering. Dit wil zeggen dat alles via robots, machines en technologische producten wordt geproduceerd. Een goede ontwikkeling en zeker niet een die de banen van onze vakmannen inneemt. De robots moeten namelijk allemaal gebouwd en geïnstalleerd worden, en daar zijn ICT’ers voor nodig. Door deze ontwikkelingen ontstaan er dus ook steeds meer ICT banen. Dus ben je opzoek naar ICT banen, ga dan zeker solliciteren!

https://www.ictvacatures.me/