Kennisruimte
Image default
Financieel

Huis kopen met BKR?

Een huis kopen is een van de belangrijkste stappen die je kunt maken in het leven. Hier dien je dan ook goed over na te denken en je erin verdiepen is eveneens handig. Er komt namelijk nogal wat kijken bij het kopen van een huis. Zo is de financiering uiteraard het eerste waar je tegenaan kan lopen. Wanneer je momenteel een BKR-codering hebt kan dat het lastiger maken. Toch zijn er ook met een BKR-codering mogelijkheden om een hypotheek te krijgen.

Een bank voor je hypotheek regelen

Een huis kopen met BKR is mogelijk, al dien je er rekening mee te houden dat niet alle banken met je in zee willen gaan. Zo hangt het ervan af of een bank het risico wilt nemen. Dat kan betekenen dat je misschien niet alle keuzes krijgt als iemand zonder BKR. De banken die de goedkoopste hypotheken aanbieden, kunnen dit vaak alleen doen door minder risico te nemen. Dit hoeft geen probleem te zijn want dan zoek je verder. Het aanbod is groot waardoor er misschien wel een bank tussen zit die het aandurft.

Waar het vanaf kan hangen

De ene BKR-codering is echter de andere niet, daar kan het ook van af hangen of je in aanmerking komt voor een hypotheek. Het is handig om voordat je op zoek gaat naar de juiste bank jezelf goed te informeren wat voor codering op jou van toepassing is. Daarnaast speelt het tevens een rol of je samen met je partner een huis wilt kopen. Zorg er dan voor dat je weet wat voor BKR-codering je partner heeft. Voor een fijn en snel overzicht is het handig om in bezit te komen van een BKR-overzicht. Samen met een hypotheektest kan een hypotheekadviseur dan zonder teveel tijd kwijt te zijn zo zien of het mogelijk is.

Ben je op zoek naar een hypotheek, maar heb je een BKR registratie? Kijk dan eens op de website van Bkrhypotheek.nl en vraag naar de mogelijkheden.