Kennisruimte
Image default
Financieel

Hoe schrijf je een excuusbrief voor een begrafenis?

Wanneer iemand is overleden en u niet in staat bent om hun herdenking bij te wonen, is het verstandig om uw verontschuldigingen te sturen in een excuusbrief voor de begrafenis, samen met uw condoleances, naar de nabestaanden.

Uw werkgever kan ook een schriftelijke kennisgeving verlangen van uw voornemen om de begrafenis van een familielid of vriend bij te wonen, dus het kan zijn dat u een excuusbrief moet schrijven voor uw werk, vanwege de begrafenis regelingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van het soort uitvaartbrief dat u kunt schrijven, of u nu niet in staat bent om de dienst bij te wonen, of u vraagt om vrije tijd van uw werk.

Excuses voor begrafenis als u niet aanwezig kunt zijn

In een ideale wereld zou u graag de begrafenis bijwonen van iemand die veel voor u heeft betekend. Je wilt er zijn om je respect te betuigen en je vrienden en familie te steunen.

Soms is dit gewoon niet mogelijk. Hoewel het altijd de voorkeur heeft om je medeleven persoonlijk over te brengen, zal een goed geschreven verontschuldigingsbrief laten zien dat je nog steeds om hem geeft.

Als je het moeilijk vindt om de juiste woorden te vinden, volgen hier een paar tips:

  • Schrijf de brief zo snel mogelijk.

  • Als u tijd over heeft, is een handgeschreven, geposte brief persoonlijker.

  • Houd de brief kort en duidelijk, maar benadruk toch uw medeleven.

  • Herinner de nabestaanden aan uw steun en, indien mogelijk, op welke manieren u voor hen beschikbaar bent.

  • Wees eerlijk en vermeld de redenen waarom u de begrafenis niet bijwoont.

  • Probeer wat tijd in te plannen met de familie of vriend(in) in de toekomst.

Voorbeeld:

Beste Louise,

Ik was er kapot van toen ik gisteren het nieuws hoorde van de dood van je vader [of zijn naam]. Hij was een geweldige man en ik herinner me nog dat ik tijd met hem doorbracht en leerde van zijn ervaringen en levensadviezen.

Helaas kan ik de begrafenis niet bijwonen, maar accepteer alstublieft mijn oprechte excuses.

Jij en [naam] zijn in mijn gedachten in deze droevige tijd. Ik zal altijd de liefde en levensvreugde van je vader herinneren. Hij zal gemist worden.

Met liefde/In medeleven Jane

Een excuusbrief voor de begrafenis voor werk

Bij het schrijven van een brief om de begrafenis van een geliefde bij te wonen, is belangrijk om de ontvanger een duidelijk beeld te geven van wat er is gebeurd en hoeveel tijd je nodig hebt.

Wat op te nemen:
  • Vermeld kort wie is overleden en waar de begrafenis plaatsvindt. Reist u naar een andere provincie om de begrafenis bij te wonen, of vindt de dienst plaats in dezelfde stad als uw werkplek? Houd rekening met de reisafstand en hoeveel tijd je nodig hebt.

  • Als het om het overlijden van een naast familielid gaat, wil je misschien je rol bij het regelen van de begrafenis overwegen. Als dit meer tijd buiten het werk vereist, zorg er dan voor dat uw manager op de hoogte wordt gebracht.

  • Bent u momenteel bezig met het voltooien van belangrijke projecten? Vraag dan iemand anders om uw werk te doen terwijl u weg bent, of zorg ervoor dat u na de uitvaart bij kunt praten.

Als u een brief schrijft om uw kind van school te verontschuldigen voor een begrafenis

Als u een brief schrijft aan de school van uw kind, zorg er dan voor dat u de naam van uw kind vermeldt, de naam van de leraar, het jaar of de klas evenals uw naam. De meeste scholen zullen het accepteren en begrip hebben tijdens de tijd van nood van uw gezin, maar het opnemen van essentiële details over de afwezigheid van uw kind wordt op prijs gesteld.

Voorbeeld:

Geachte mevrouw Carol

Ik zou het op prijs stellen als u Jonathan in groep 5 op dinsdag 14 augustus om 11 uur van de les zou willen excuseren, zodat hij kan de uitvaartdienst van zijn oom bijwonen.

Kun je hem, om eventueel gemist werk in te halen, de aantekeningen of eventuele opdrachten geven die zullen worden uitgedeeld.

Ik echt waarderen uw geduld en begrip in deze moeilijke tijd.

Nog meer relevante artikelen

Naast dit artikel bieden we nog meer informatie bijvoorbeeld waar kun je de goedkoopste uitvaartverzekering vinden of over de kosten van de uitvaart. 

 

https://uitvaartpolis-online.com/