Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Hoe krijg je een hogere waterdruk?

Sta jij te douchen onder een klein straaltje, moet je heel lang wachten totdat het ligbad gevuld is en komt er uit de kraan beneden ook maar weinig water? Grote kans dat de waterdruk in huis te laag is. Er zijn een aantal manieren waarop je dit probleem op kunt lossen.

Lage waterdruk kraan

Heb je op maar één kraan een lage waterdruk? Dan is de kans groot dat dit veroorzaakt wordt door viezigheid in de kraan en het beluchtingstoestel. Dit is het uiteinde van de kraan. Je kunt het beluchtingstoestel het beste met een nijptang losdraaien. Let er altijd goed op hoe het beluchtingstoestel in elkaar zit, want je moet deze straks weer op de juiste manier terugplaatsen. Laat het water doorlopen, zodat viezigheid weg kan spoelen vanuit de kraan. Spoel daarbij het beluchtingstoestel af of laat deze bij veel vervuiling een aantal uur weken in een sopje van azijn en water.

Oude leidingen vervangen

Doet het probleem zich voor in je hele huis en heb je oude verzinkte leidingen? Op den duur raken deze leidingen gecorrodeerd of verstopt, wat de waterstroom gigantisch beperkt. Leidingen van verzinkt staal kun je beter door kunststof leidingen of koperen leidingen laten vervangen. Controleer eerst goed of de leidingen inderdaad de oorzaak zijn van je probleem, want dit is een grote klus.

Drukverhoger gebruiken

Heb je niet het idee dat het probleem zich in de leidingen bevindt of bijvoorbeeld de cv-ketel of andere zaken in huis? Dan kan het zijn dat jouw woning gewoon een lage waterdruk heeft. Dit kun je checken door de statische waterdruk op te vragen bij jouw regionale watervoorzieningsbedrijf. Bij een druk onder de 2.1 bar valt het aan te raden om een drukverhoger te kopen om de waterdruk te verhogen. Met een drukverhoger van softwatersystems.nl krijg je een stabiele gelijkmatige waterdruk door jouw hele huis. Naast een een drukverhoger kun je ook terecht voor een waterontharder nabij Den Haag. Ook wanneer er tegelijkertijd meerdere kranen of douches openstaan blijft de waterdruk constant. Jij hoeft bij het douchen dus geen rekening te houden met anderen in jouw huishouden of de wasmachine die aanstaat.