Kennisruimte
Image default
Financieel

Het beheren van vermogens moeilijker tijdens de corona periode

Wanneer je kiest voor vermogensbeheer dan kies je voor het laten beleggen van je geld door andere. Dit kan door een bank of door een zelfstandige vermogensbeheerder. Er hangt nog altijd een cliché dat je flink vermogend moet zijn om je geld te kunnen laten beleggen. Dit is momenteel niet meer zo. Tegenwoordig kunnen veel meer mensen hun geld laten beleggen. Toch is het wel verstandig om jezelf eerst in te lezen in het beheren van vermogens en zo te kijken of dit ook echt voor jou is weggelegd. 

Wie moet ik kiezen?

Er zijn natuurlijk enorm veel vermogensbeheerders waar je uit kunt gaan kiezen. Maar welke is nu dan ook de beste? Wie zorgt er voor de laagste kosten en voor het hoogste rendement? Het is erg moeilijk om daar een antwoord op te geven en een antwoord op te krijgen. De vermogensbeheerder die het beste is, is namelijk afhankelijk van je situatie. Toch hebben we vijf tips voor je!

  • Maak een plan

  • Formuleer je wensen

  • Vergelijk de kosten

  • Vergelijk risico van vermogensbeheerders én rendement  

  • Wees vooral erg kritisch

 

De kosten vermogensbeheer

Wanneer je kiest voor vermogensbeheer is het natuurlijk ook fijn als je weet wat de kosten zijn. Je weet dat het beheren van vermogens geld kost. Maar het is natuurlijk extra fijn als je weet wat je moet gaan betalen. Wist je dat veel mensen jarenlang onbewust meer betaald hebben dan verwacht? Het is verstandig om van tevoren te kijken naar een overzicht wat je moet betalen. 

Rendementen vermogensbeheer

Je gaat natuurlijk beleggen omdat je rendement wilt behalen, logisch. Hier schakel je dan ook een expert voor in om dit voor je te laten doen. Maak van tevoren een goede vergelijking. Wie is de beste beheerder? Maar hoe kies je die? Waar moet je op letten? Er zijn meerdere tips om rendementen te vergelijken. Doe dit dan ook. De beheerder met het hoogste rendement hoeft namelijk niet meteen de beste te zijn. 

Vermogensbeheerders Nederland

Alle deelnemende partijen in Nederland worden opgenomen in een platform. Zo heb je een goed en direct een compleet beeld van alle vermogensbeheerders. Wanneer een partij dan ook voldoende informatie geeft kun je een partij beoordelen. Dit gaat via een systematiek van 80 punten. Die punten worden verdeeld onder: beleggingsbeleid, organisatie, kosten en risicobeleid. Zo kun je alle overzichten van Nederland bekijken.

Vermogensbelasting & fiscaliteit

Zodra je een vermogen opgebouwd hebt betaal je vermogensbelasting. Hoeveel dat is hangt natuurlijk af van de hoogte van je vermogen. Er is veel discussie over de vermogensbelasting. De regels veranderen dus nogal eens. Het is verstandig ook dit in de gaten te houden.

Financieel onafhankelijk

Financieel onafhankelijk, dat klinkt toch perfect voor iedereen? Maar toch is het wel verstandig om te weten wat financiële onafhankelijk nou eigenlijk is. Is het weggelegd voor jou? Dit zijn vragen die verstandig zijn om uit te zoeken voor jezelf voor dat je begint aan beleggen.