Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Heerlijke natuurlijke leverzuiveringsrecepten om uw lever tot rust te brengen

Heerlijke natuurlijke leverzuiveringsrecepten om uw lever tot rust te brengen

 

Uw lever is een van de hardst werkende organen in uw hele lichaam. Hij heeft meer dan 500 verschillende functies, waarvan er vele essentieel zijn om u in leven en gezond te houden. Op elk moment is uw lever hard aan het werk met het filteren van uw bloed, het afbreken van gifstoffen, het metaboliseren van eiwitten, het opslaan van voedingsstoffen, en nog veel meer. Helaas vormt onze moderne levensstijl een enorme belasting voor dit belangrijke orgaan. Onze voeding zit vol met verwerkte suikers, kunstmatige vetten en chemicaliën die de lever nog meer belasten. Leververvetting ligt vaker op de loer dan je denkt, maar gelukkig is het nog niet te laat om deze effecten terug te draaien!

 

Ga naar een diëtist

Er zijn veel manieren om uw lever te reinigen, maar de beste manier om te beginnen is uw eetgewoonten onder de loep te nemen en een bezoek te plegen aan eventueel een diëtist als Mandy Breure. Dit betekent dat u minder suiker en bewerkte voedingsmiddelen moet eten en meer vers fruit, groenten en volle granen. Je moet er ook voor zorgen dat je voldoende vitamine C in je voeding opneemt. Vitamine C helpt de lever enzymen te produceren die giftige stoffen in het lichaam afbreken. Het is ook belangrijk om te zorgen dat je voldoende ijzer binnenkrijgt, zodat je lichaam oude rode bloedcellen goed kan afbreken. Het is ook nuttig om voedingsmiddelen te vermijden die de lever belasten, zoals overmatige hoeveelheden cafeïne, alcohol en vet- of suikerhoudend voedsel.

 

Aromatherapie voor leverreiniging

Van bepaalde etherische oliën is aangetoond dat ze een positief effect hebben op de lever en zijn functies. Enkele van de beste oliën voor het reinigen van de lever zijn bergamot, tea tree, rozemarijn, sinaasappel en wierook. Om aromatherapie voor leverreiniging te gebruiken, voegt u enkele druppels van de door u gekozen essentiële oliën toe aan een diffuser, of doet u een paar druppels op een watje en plaatst u dit ergens in uw kamer waar het de dampen inademt. U kunt ook twee of drie druppels van de door u gekozen oliën toevoegen aan een warm bad, of ze in uw huid masseren met een aromatherapeutische massageolie.

 

Bruine rijst en citroensap om de lever te reinigen.

Zilvervliesrijst en citroensap zijn een geweldige leverzuiverende combinatie. De vitamine B en mineralen in zilvervliesrijst helpen de lever bij het afbreken van gifstoffen, terwijl de vitamine C in citroensap het lichaam helpt bij het metaboliseren van eiwitten. Dit recept maakt genoeg voor twee of drie dagen, dus reinig zo lang als je wilt, en geniet de hele week van de voordelen van een schonere lever. Bruine Rijst Citroen Reiniging Ingrediënten – 2 personen – 1 citroen – 1 kop bruine rijst – 8 kopjes water – 1/2 theelepel zout – 1 theelepel kurkuma – 2-3 eetlepels kokosolie – 2 eetlepels honing Bruine Rijst Citroen Reinigings Instructies – 2 personen – Was de rijst, doe hem dan in een pan met 8 kopjes water, het sap van 1 citroen, 1/2 theelepel zout en 2 eetlepels kokosolie. Breng het aan de kook, draai dan het vuur laag en laat het, afgedekt, 30 minuten sudderen. – Haal van het vuur en laat volledig afkoelen, doe over in een schone glazen pot. Bewaar het in de koelkast en gebruik het zoals elk ander reinigingsmiddel: wrijf het een paar minuten op je gezicht en/of lichaam en spoel het daarna af met koud water. – Herhaal dit reinigingsritueel een of twee keer per dag gedurende 3 dagen, of zo lang als je wilt.

 

http://www.dietistmandybreure.nl