Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Handige tips en ideeën voor je keuken

Eens in de paar jaar wil je heel je huis omgooien qua stijl, zo dus ook de keuken. Een nieuwe keuken kost je al gauw zo’n €5.000, het laten wrappen van je keuken is dus een stuk goedkoper. Wanneer je keuken wordt gewrapt komt er een stuk folie overheen, dit kan in een andere kleur zijn of zelfs ander materiaal lijken. Het mooie aan wrappen is dat het net echt lijkt. Dit biedt ook de mogelijkheid meer te wisselen als je het oude zat bent.

Verlicht de keuken

Een keuken is een fantastische plek om te zitten, zowel met het gezin als met vrienden erbij. Om extra sfeer te krijgen in de keuken kan je de juiste verlichting toevoegen, kijk hierbij vooral voor warm licht. Warm licht geeft een gezellig gevoel en een huiselijke sfeer. Ideaal voor een gezellige avond natuurlijk. 

Planten in de keuken

Groen in huis zorgt voor een levendige stijl en ook sfeer, zo werkt dit ook in de keuken. Om de keuken minder saai te maken kan een mooie plant al een groot verschil brengen. Groen is de kleur van goed en blijdschap. Laat dus zien dat je blij bent en zet een plant neer in de keuken. 

Hout in de keuken 

Door hout in de keuken te verwerken krijg je een hele moderne maar toch deels industriële sfeer. Wel is het belangrijk dat het hout makkelijk afneembaar is omdat er anders vlekken in kunnen komen. Hygiëne in de keuken is natuurlijk erg belangrijk. 

Keuken / bar 

Het is fantastisch om aan de keuken stoelen te kunnen zetten zodat er echt geleefd kan worden, ook creëer je hiermee het gevoel van een bar. De keuken is een plek waar geleefd moet worden en niet alleen dient om te koken. De keuken moet zorgen voor gezelligheid en mooie herinneringen.