Kennisruimte
Image default
Onderwijs

Haal je examens met examentraining biologie

Zit je momenteel in je examenjaar en vind je biologie een lastig vak? Dan kun je ervoor kiezen om examentraining biologie te nemen. Tijdens deze examentraining ga je samen met de examentrainer niet alleen zorgen dat je biologie beter begrijpt, maar ga je ook werken aan jouw zelfvertrouwen. De examentraining bestaat uit twee of drie dagen waarin alle examenonderwerpen worden besproken. Daarnaast ga je per onderwerp ook een aantal oefeningen maken. Wanneer je kiest voor deze examentraining, wordt dit in een groepje van maximaal vijf personen gedaan. Zo kan er aan elke leerling voldoende tijd worden besteed.

Hoe ziet een examentraining biologie eruit?

Denk je dat een examentraining voor biologie wel wat voor jou is? Dan vind je het misschien fijn om meer te weten over hoe zo’n training er precies uitziet. Een training duurt twee of drie dagen. Elke dag is van 10:00 tot 17:00 en bestaat uit vier blokken van anderhalf uur. Tussen elk blok zit een kwartier pauze.

De training ziet er als volgt uit: alle biologie examenstof wordt herhaald. Dit zijn bij HAVO als VWO zowel DNA, eiwitten, gaswisseling, vertering, bloedsomloop, afweer en ecologie. Vervolgens leer je hoe je het beste met de BINAS kunt werken, hoe je het beste antwoorden kunt formuleren en hoe je de belangrijkste informatie uit en tekst kunt halen. Ten slotte is het tijd om te oefenen. Je gaat diverse oefenexamens maken en herhalen. Daarna ga je de antwoorden analyseren.