Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Gezond aankomen hoe doe je dat?

Gezond aankomen hoe doe je dat?

Ondergewicht kan voor veel problemen zorgen, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Een gezond gewicht hebben en behouden is erg belangrijk. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ben je op zoek naar tips en informatie over hoe je gezond kunt aankomen? Lees dan gauw verder in dit artikel voor meer inspiratie en tips over gezond aankomen.

Het belang van een gezond gewicht  

Alle eerst is het belangrijk om te weten waarom het zo noodzakelijk is om op gezond gewicht te blijven. Iedereen weet dat de dik zijn niet goed voor je is, maar te dun zijn is vaak net zo slecht. Om jou lichaam en geest vitaal te houden, is een gezond gewicht noodzakelijk. Wanneer je te dun bent, kunnen er allerlei kwalen optreden. Zo kan er osteoporose optreden, werkt het immuunsysteem niet optimaal, kun je een zwak gevoel hebben en kunnen vrouwen zelfs een menstruatiecyclus verliezen. Wanneer je te weinig weegt, kan jouw lichaam niet optimaal presteren en dat ga je vroeg of laat merken.

Kwantiteit en kwaliteit

Veel mensen grappen dat je gewoon maar wat extra veel fastfood moet eten om aan te komen. Toch is dit niet de beste aanpak. Wanneer je aankomt door te veel ongezonde producten te eten, heb je nog steeds veel kans op gezondheidsrisico’s. Het is zeker belangrijk om meer te eten en meer vetten binnen te krijgen, maar doe dit op een verantwoorde manier. Dit doe je door te letten op de kwantiteit van jou inname van voedsel en op de kwaliteit van het voedsel.

Extra calorieën

Wanneer je ondergewicht hebt moet je meer eten dan wat standaard calorie inname is voor gezonde mensen. Veel al komt dit uit op tussen de 200 en 600 meer calorieën per dag. Je kunt het bereiken door meer natuurlijke vetten toe te voegen aan jouw maaltijden, of vaker te eten. Eet bijvoorbeeld vaker noten, vette vis en kies voor volvette producten in plaats van mager of light.

Gezonde snacks  

Wanneer je drie keer per dag eet en nog steeds niet aankomt, is het slim om jouw maaltijden meer te verspreiden op de dag. Je kunt bijvoorbeeld vijf keer per dag eten of vaker een snack tussendoor eten. Een snack hoeft niet per definitie ongezond te zijn. Een bakje Griekse yoghurt met noten en fruit is bijvoorbeeld een goede en gezonde snack. Zorg dat je altijd een paar snacks op voorraad hebt, zodat je altijd iets extra’s hebt om te eten. Neem ook altijd in je tas een aantal snacks mee zodat je op ieder moment een extra snack kunt gebruiken.  

Hulp bij gezond aankomen in gewicht  

Lukt het je niet om op eigen wijze aan te komen of wil je professionele hulp om gezond aan te komen? Dan kun je altijd hulp inschakelen via GezondAankomenEnzo om aan te komen. Met een voedingswetenschapper of een vitaliteitstherapeut/coach kun je een persoonlijk voedingsschema opstellen. Dit is een verantwoorde keuze en zo weet je altijd dat je genoeg en gezond eet. Samen evalueren jullie ook de resultaten en je kunt extra tips krijgen voor gezond aankomen. Op gezond gewicht blijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Wanneer je ondergewicht hebt kan het voor heel veel problemen zorgen. Het is dus goed om dit probleem aan te pakken en op gezonde manier aan te komen. Dit kun je zelf doen, maar het is ook verstandig om je te laten adviseren door een expert op het gebied van voeding.

https://www.gezondaankomenenzo.nl/