Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Gebarentaal leren is voor iedereen

De meeste mensen die gebarentaal leren, leren dat omdat zij iemand kennen die doof of slechthorend is of omdat ze dat zelf zijn. Maar wist je dat het leren van deze taal ontzettend toereikend is voor iedereen. In dit artikel lees je waarom gebarentaal leren een investering is waar iedereen wat aan heeft.

Het komt altijd van pas

Gebarentaal is een unieke en universele taal. Het is daarom altijd handig om op zak te hebben. Het kan altijd gebeuren dat je iemand tegenkomt die slechthorend is en hem of haar moet helpen in een situatie. Wanneer een vriendje of vriendinnetje van jouw kind doof of slechthorend is, geeft het een veiliger gevoel wanneer jij kunt communiceren met het kind. Natuurlijk is vanwege de universaliteit van de taal, de kans groot dat je het ook in het buitenland kunt gebruiken.

Handig op het CV

Wist je dat je het beheersen van gebarentaal altijd op jouw CV moet zetten? Dit kan namelijk een positieve werking hebben op jouw carrièrekansen. Het is een unieke vaardigheid die niet iedereen heeft, maar wel ieder bedrijf wilt hebben. Je kunt dan extra breed worden ingezet. Natuurlijk kun je ook met het beheersen van gebarentaal, een nieuw carrière pad bewandelen en bijvoorbeeld gaan werken met doven en slechthorenden of werken aan innovatieve producten voor deze doelgroep.

Blijven ontwikkelen

Je hoeft geen directe aanleiding te hebben om gebarentaal te leren. Het is belangrijk om jezelf en jouw vaardigheden te blijven ontwikkelen. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan kan gebarentaal simpelweg een interessante uitdaging lijken. Voorkom dat je in een educatief zwart gat valt en blijf je ontwikkelen. Het leren van gebarentaal is dan niet alleen erg leuk, je hebt er altijd iets aan!

Gebarentaal leren is voor iedereen een goede optie. Er zijn lessen voor jong en oud en je kunt gewoon online gebarentaal leren wanneer het jou uitkomt.