Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Ethereum

Net als bitcoin is ether een digitaal activum aantoner (vergelijkbaar met een effect zoals een obligatie, uitgegeven in fysieke vorm). Net als contant geld is er geen derde partij nodig om een ​​transactie te verwerken of goed te keuren. Maar in plaats van te werken als een digitale valuta of betaling, probeert ether de gedecentraliseerde apps op het netwerk ‘van brandstof’ te voorzien. Hoewel dit misschien ingewikkeld klinkt, kun je een concreter voorbeeld bedenken van hoe tokens een gebruikerservaring kunnen bevorderen.

 

 

Transacties

Laten we teruggaan naar het voorbeeld van een gedecentraliseerde online notebook. Om een ​​notitie te plaatsen, verwijderen of wijzigen, moet u transactiekosten in ether betalen om het netwerk de wijziging te laten verwerken. Op deze manier wordt ‘ether’ soms ‘digitale olie’ genoemd, en om deze analogie verder uit te werken, worden de transactiekosten voor Ethereum berekend op basis van de hoeveelheid ‘gas’ die de actie vereist. Elke actie kost een hoeveelheid gas die is gebaseerd op het benodigde rekenvermogen en hoe lang het duurt om te draaien. Een transactie kost bijvoorbeeld 500 gas, dat wordt betaald in ether.

Als economisch systeem zijn de regels voor de economie van ether een beetje open. Hoewel bitcoin een harde limiet heeft van 21 miljoen bitcoins heeft, Is dat bij  ether geen vergelijkbare limiet. Van de ether die er is, werd 60 miljoen gekocht door gebruikers in een crowdfunding-campagne van 2014.

 

 

Mining

Nog eens 12 m ether ging naar de Ethereum Foundation, een groep onderzoekers en ontwikkelaars die aan de onderliggende technologie werken. Elke 12 seconden worden ook 5 ethers (ETH) toegewezen aan de miners die transacties op het netwerk verifiëren. Er worden maximaal achttien miljoen ether per jaar gewonnen. Ongeveer elke 12 seconden worden er vijf ether gecreëerd, telkens wanneer een mijnwerker een blok of een bundel transacties ontdekt. Niemand weet dus het totale aantal ether tot nu toe, en het tempo van de ethercreatie zal na 2017 minder duidelijk zijn wanneer Ethereum van plan is over te stappen naar een nieuw consensusalgoritme met bewijs van inzet. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een wijziging in de regels voor ethercreatie, en daardoor kan de mijnbouwsubsidie ​​afnemen.

https://www.ethereumkoers.com/