Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Een taxi voor zakelijk vervoer

De business mensen onder ons hebben veel contacten. Dit geldt zeker voor de mensen die naar het buitenland gaan voor bepaalde zaken om iets voor elkaar te krijgen of af te handelen. Dat soort mensen reizen ontzettend veel en dan wil je natuurlijk je zo comfortabel mogelijk voelen. Als alles goed is geregeld hebben ze de meest luxe vervoersmiddelen en de beste seats in een vliegtuig, maar wat komt er allemaal bij kijken?

Hoe verloopt zo’n taxirit?

Een business manager, zakenpartner of advocaat werken hard met waar ze mee bezig zijn en vaak moeten ze naar een andere locatie toe om te onderhandelen of werk af te ronden of een meeting etc. Het is niet zo dat ze allemaal vertrekken met een taxichauffeur die een Ferrari SUV rijdt of een limousine. 

Meestal worden ze vervoerd met een auto die comfortabel is, in de gemiddelde prijsrange valt en het belangrijkste een goede en leuke taxichauffeur. Tijdens de taxirit gaat zo’n business manager nog zijn zaken doornemen op zijn laptop achterin en wanneer hij of zij klaar is, is het leuk om een interessant gesprek aan te gaan met de chauffeur zelf.

Wat kost het allemaal?

Vaak wordt er een vaste kosten afgesproken en wordt er voor vertrek al betaald, maar soms kan iemand heel veel haast hebben en betaal je ongeveer hetzelfde bedrag als iedereen die een normale taxi neemt. De vaste kosten kunnen verschillend zijn dat kan liggen aan de afstand, vervoermiddel of aan hoe lang zo’n rit gemiddeld duurt. Je praat dan ook wel over serieus geld zeker voor een taxirit en sommige business managers hebben zelfs hun eigen chauffeur die ook een vast bedrag krijgen.

Goede chauffeurs

Goede chauffeurs die zakelijke mensen wegbrengen moeten aan bepaalde dingen voldoen. Zo moeten ze uiteraard goed kunnen rijden, netjes gekleed zijn waardoor je de juiste indruk achterlaat, durf een gesprek aan te gaan met degene die op je achterbank zit, help je klant waar nodig (zoals de bagage achterin de kofferbak leggen) en wees op tijd. De chauffeurs kunnen beter te vroeg zijn en daar even wachten in plaats van dat hij/zij te laat aankomt en de klant in de stress zit, omdat hij/zij mogelijk te laat komt. Meer weten? Bekijk de website www.taxitims.nl