Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Een rondvaart door Rotterdam

Rotterdam heeft de grootste haven van heel Europa. Toch is ook de haven van Rotterdam ooit klein begonnen. In 1250 werd voor het eerst een dam in rivier De Rotte gelegd en dat is het begin van nu de grootste haven van Europa. Rotterdam is alsnog wel heel lang een klein vissersstadje in Zuid-Holland geweest. Tot in de achttiende eeuw had niemand gedacht dat de haven zou uitgroeien tot wat het nu is. Vanaf toen is er flink gebouwd aan Rotterdam, omdat de stad een echte metropool moest worden. Er is toen flink uitgebreid waardoor Rotterdam op de kaart kwam. Tegenwoordig is de haven net af en er is goed nieuws: er worden namelijk rondvaarten gedaan.

 

Rondvaart

Als je gaat kijken dan kun je verschillende rondvaarten vinden. De rondvaart Rotterdamse haven is erg populair en dat is niet voor niets. Je ervaart Rotterdam zoals Rotterdam echt is, namelijk rauw en industrieel. De haven heeft tegenwoordig een oppervlakte van 12.600 hectare en groeit nog steeds. De haven is het kloppende hart van Rotterdam en dat ervaar je tijdens de rondvaart Rotterdamse haven. Als je een rondvaart boekt in Rotterdam word je meegenomen in de hele geschiedenis en de huidige status van de Rotterdamse haven. Tijdens de rondvaart heb je bovendien zicht op de mooie skyline van Rotterdam. Er zijn verschillende rondvaarten waaronder ook de rondvaart van de Maasvlakte.

 

Maasvlakte

Als je deze rondvaart Maasvlakte boekt dan ga je naar het nieuwste gebied van de haven. Je komt op deze rondvaart alles te weten over de innovatie en de toekomst van de haven. Onderweg kun je van alles bekijken. Zo wordt er op de heenreis via het Hartelkanaal naar de Maasvlakte gegaan en op de terugweg via de Nieuwe Waterweg. Je kunt tijdens de rondvaart een lunchbuffet verwachten en ook highlights van Rotterdam zelf.

https://www.spido.nl/tochten-cruises/dagtocht-tweede-maasvlakte-2022