Kennisruimte
Image default
Muziek

Een professionele pianist huren? Zo pak je dat aan!

“Professionele pianist huren bruiloft”. Als je dat hebt ingetikt in je zoekmachine omdat je een pianist wil boeken voor je bruiloft, dan dien je je natuurlijk af te vragen: kies ik voor klassiek of ga ik liever voor modern, of ergens daartussenin. Nu is die keus niet zomaar even snel gemaakt. Het klink logisch (en dat is het ook) dat je rekening houdt met het muziekgenre van het publiek, want daar gaat het toch om. 

Zo kan er een groot verschil zitten tussen de muziekkeuze voor de huwelijksvoltrekking op zich, muziek tijdens de receptie en aansluitend het muzikale karakter van jouw grote feest en het cachet wat een professioneel pianist nu eenmaal uitdraagt. Het inschakelen van een pianist voor je huwelijk is en blijft nu eenmaal iets speciaals en ligt het er maar helemaal aan, voor welk dagdeel je een pianist voor je huwelijk dan ook precies inschakelt. 

Als je bedenkt dat élk onderdeel van jouw grote dag onderlingmuzikaal afwijkend is en hoe goed je je publiek ook denkt te kennenblijft het toch een globale indruk. En juist die moeilijkheidsgraad neem ik graag voor je weg. 

Hoe vind je de juiste pianist voor jouw gelegenheid? 

Goed, je zoekt online naar “pianist bruiloft” of “huwelijk”. In principe ken je de genodigden en hun onderlinge overeenkomsten of net tegenstellingen zoals opleiding, leeftijd, beroepsgroep en ga zo maar door en wil je daar zo veel mogelijk rekening mee houden. Maar hoe weet je nu of je de juiste pianist voor je bruiloft inhuurt? 

Er zijn namelijk pianisten die zó klassiek zijn opgeleid, dat er niets anders dan dát uitkomt. Eigenlijk is dat zonde en of je daarmee geholpen bent, daarover kun je redetwisten. 

Bij een goede bruiloft pianist, die er bewust voor gekozen heeft veelzijdig te zijn en veel diversiteit kan bieden, hoef je niet te kiezen tussen Rachmaninov of Queen en Tschaikovsky of The Beatles; die keuze maakt de pianist voor jou. Zeker omdat zo’n pianist ragfijn aanvoelt waar het over de eerstvolgende twee muziekstukken naartoe moet, kan hij dat naadloos voor je invullen. 

Op het internet vind je de ene na de andere pianist, vaak helaas van mindere kwaliteit. Zaak is dan ook om niet zomaar de eerste drie of vier een voorstel te sturen, maar om even de tijd te nemen je eigen research te doen. Belangrijk hierbij is dat je wél verlangt dat je pianist voldoet aan jouw eisen, maar tegelijkertijd op je gevoel afgaat. 

We helpen je alvast op weg d.m.v. onderstaande bron & referentie.