Kennisruimte
Gezondheid

Een productief kind ontwikkelen

Buiten spelen is belangrijk voor kinderen. Naast dat het allerlei voordelen biedt in het kader van sociale vaardigheden, biedt het ook een heleboel voordelen in het kader van gezondheid. In dit artikel ga ik jullie vertellen welke voordelen buitenspelen heeft. Misschien kom je zo nog een heleboel dingen tegen die je niet wist of waar je niet aan dacht.

Je gewicht
De eerste is misschien redelijk voor de hand liggend. Door buiten te spelen ben je actief en dit zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Dit heeft weer als gevolg dat je kind honger krijgt en het makkelijker wordt om hem normaal te laten eten. Als je de hele dag binnen zit heb je meer behoefte aan suikerhoudende producten zoals snoep, koekjes en frisdrank. Honger maakt rauwe bonen zoet en je kan er dus voor zorgen dat je kind gewoon een boterham met kaas eet en een glaasje water of melk erbij. Het zorgt ervoor dat het metabolisme (de stofwisseling) van je kind zich goed ontwikkelt en dit brengt ook weer voordelen met zich mee.

Gezonde lichamelijke ontwikkeling
Zowel geestelijk als lichamelijk zijn kinderen volledig in ontwikkeling. Door buiten te spelen ontwikkelen ze een probleem oplossend vermogen en krijgen ze een inzicht in bepaalde situaties die hun in latere fase in hun leven kan helpen. Hiernaast zorgt buitenspelen voor gezond immuunsysteem en goede ontwikkelingen in het hormonale stelsel. De neurotransmitters in je hoofd kunnen zo goede verbindingen maken en zorgen voor een goede geestelijke ontwikkeling. 

Zoals je leest heeft speeltoestellen hout zoals een schommel kopen een heleboel voordelen. Het zorgt ervoor dat je kind niet de hele dag op de bank hangt, maar ook iets nuttigs gaat doen. Door als ouder deze productiviteit te bevorderen zorg je ervoor dat je kind later ook graag dingen onderneemt. Je zorgt ervoor dat je kind niet lui wordt.

https://www.buitenspeelgoed.nl/