Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Een goed verhuisbedrijf vinden

Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf is geen garantie voor een zorgeloze verhuizing. Verhuizers die niet komen opdagen, beschadigde onderdelen en kosten waren hoger dan afgesproken. Waar moet u op letten bij het inhuren van een verhuisbedrijf om dit te voorkomen?

Huurt u een verhuisbedrijf in?

Bij het verhuizen van spullen maakt meer dan de helft (55%) van de mensen gebruik van een verhuisbedrijf. Zo werd in oktober 2019 een enquête gehouden onder 1271 leden van de Consumer Association Group. 12% van de respondenten besteedt alles uit, inclusief het in- en uitpakken. 32% van de mensen verhuist alleen.

Het verhuizersprobleem

Ook als u een verhuisbedrijf inhuurt, is er geen garantie dat u zorgeloos verhuist. Dat blijkt uit een enquête die we in de zomer van 2017 hebben gehouden met maar liefst 12.000 respondenten. Verhuizers kwamen niet opdagen, kapotte of ontbrekende items, of onderschatting van de werkdruk waardoor hogere kosten ontstaan ​​dan afgesproken. Schakel dus niet het eerste bedrijf in dat u ziet, maar maak een weloverwogen keuze.

Tips

  • Het schatten van de omvang van de impact op het huishouden is erg belangrijk voor de kosten. Dit verkleint de kans op onjuiste schattingen. Vraag bij twijfel of het verhuisbedrijf u van te voren komt bezoeken.
  • Let niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Besteed speciale aandacht aan een schade- en eigen risicoverzekering.
  • Rekenen ze volledige service of per uur en voeren ze daaropvolgende berekeningen uit? Bij vaste (all-inclusive) prijzen bestaat het risico op verkeerde inschattingen voor mobiele bedrijven. Om offertes te gebruiken op basis van nacalculaties, moet u extra kosten betalen.

Erkende verhuizers

Er zijn in ons land ongeveer 450 professionele verhuisbedrijven, zoals verhuisbedrijf Alkmaar. 235 portiers behoren tot de (erkende) portiers (branche) organisatie. Meer dan 260 dragers maken deel uit van onze “Comparative Mobile Quote” -service. Onder hen wordt 30% erkend en 70% erkend.

Gecertificeerde verhuizers zijn meestal duurder, maar bieden veiligheid op de volgende punten:

  • Ze werken allemaal onder dezelfde omstandigheden. Deze worden in overleg met ons bepaald.
  • Zij geven garantiecertificaten af. Daarom weet u zeker dat deze verhuizing zal doorgaan. Zelfs het verhuisbedrijf ging in deze periode failliet.
  • Op basis van de nieuwwaarde is het maximaal verzekerde bedrag voor uw familiebezit 100.000 euro. De nieuwe waarde is het bedrag dat u nodig heeft om een ​​nieuw artikel te kopen.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-alkmaar/