Kennisruimte
Electronica en Computers

Drone met camera voor film opnamen

Drone videos steeds vaker op festivals

Voor veel mensen is het maken films de ultieme manier van dronegebruik. Een drone kopen doen zij uitsluitend om de beste video’s te maken. Het is zelfs zo dat de films inmiddels zijn doorgedrongen tot de grote wereld van de filmindustrie. Er zijn steeds meer toepassingen van drones met camera terug te zien in films zoals een DJI Mavic 2 Zoom. Daardoor komen zij ook steeds vaker op festivals terug. Het is tegenwoordig zelfs zo dat de films die gemaakt zijn met drones hun eigen festivals hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval in New York waar al enkele jaren het dronefilmfestival hoge ogen gooit.

Drone films als inspiratie

Voor veel mensen is het ontstaan van het filmfestival een inspiratie gebleken. Ook zij willen namelijk graag eens met hun dronefilm op dit podium verschijnen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om te beginnen met dronevliegen. Een goedkope drone kopen is dan vaak een goede eerste stap. Dit is een toestel waarmee geleerd kan worden. Dit kan dan vaak wel al direct een drone met camera zijn. Zo kunnen ook de eerste films en foto’s gemaakt worden. Zoals het vliegen geleerd moet worden, zo moet ook het maken van de beelden worden geleerd door mensen die nieuw zijn hierin.

Veel soorten

Het leuke van een filmfestival speciaal voor dronefilms is dat er veel te leren is over de mogelijkheden. Zo is er veel meer te zien dan alleen films met overzichtsbeelden. In New York zijn bijvoorbeeld verschillende categorieën waarin de films kunnen vallen. Onder de categorie Storytelling vallen zelfs films die een serieuze gooi doen naar het zijn van een speelfilm of korte film. Deze video’s zouden het ook goed kunnen doen op filmfestivals die niet alleen maar voor video’s die gemaakt zijn met drones zijn. Daar kan je als liefhebber veel van leren. Zo kan je nog meer uit je drone halen dan je al deed.

Een drone kopen

Het leren van het maken van films begint natuurlijk bij een drone kopen. Dit kunnen allerlei soorten drones zijn, maar direct beginnen met een drone met camera is natuurlijk wel aan te raden. Zo heb je meer zekerheid dat je de juiste weg inslaat. Wie echt goede films wil maken hoeft bovendien geen grote dure investeringen te doen. Vaak zijn een goedkope drone met een goede camera al genoeg om te beginnen. Je zal al snel versteld staan van de kwaliteit van de video’s die je maakt en dit zorgt er ook voor dat je alleen maar meer gemotiveerd raakt.

https://www.dronekiezer.nl/