Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Dit zijn de BMW onderdelen die je goed kunt hergebruiken

Als het gaat om de sloop van auto’s, zijn er verschillende onderdelen die goed hergebruikt kunnen worden. Het hergebruiken van onderdelen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook erg voordelig zijn voor jouw portemonnee als je op zoek bent naar betaalbare vervangende onderdelen. Bij de BMW specialist Offenga kun je terecht voor goedkope gebruikte onderdelen. Dit zijn een aantal auto-onderdelen die je goed kunt hergebruiken. 

Motor en transmissies

Motoren en transmissies zijn de meest waardevolle BMW onderdelen die kunnen worden hergebruikt. Dit zijn vaak de onderdelen waar mensen voor naar een sloperij gaan. Als een motor of transmissie in goede staat verkeert, kan deze worden gereviseerd en opnieuw worden geïnstalleerd in een ander voertuig. Dit bespaart je niet alleen geld als koper, maar vermindert ook de noodzaak om nieuwe onderdelen te produceren. Maar denk ook aan een koelsysteem of brandstofsysteem voor je BMW.

Carrosserie

BMW carrosserie onderdelen, zoals deuren, bumpers en motorkappen, kunnen vaak nog in goede staat verkeren als de rest van de auto niet meer bruikbaar is. Deze onderdelen kunnen gemakkelijk worden gedemonteerd en verkocht als vervangende onderdelen. Het hergebruiken van deze onderdelen bespaart grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe onderdelen en vermindert ook de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. 

Elektronica

Een ander BMW onderdeel dat goed kan worden hergebruikt is elektronica. Dit omvat onder andere audiosystemen, navigatie apparatuur en sensoren. Hoewel deze onderdelen niet voor alle voertuigen geschikt zijn, kunnen ze nog steeds worden verkocht als vervangende onderdelen voor dezelfde modellen. Dit vermindert de hoeveelheid gebruikte grondstoffen om nieuwe apparatuur te maken. 

Wielen en banden

De wielen en banden van een voertuig zijn vaak nog in goede staat als het voertuig afgedankt wordt. Deze onderdelen kunnen weer verkocht worden als vervangende onderdelen, maar ze kunnen ook worden gerecycled voor ander gebruik. Hierdoor wordt de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt verminderd. Ook hier bespaart het hergebruiken van banden de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn voor de productie van nieuwe banden. 

Interieuronderdelen 

Tot slot kun je interieuronderdelen ook nog goed hergebruiken. Stoelen en dashboards zien er meestal nog goed uit als het voertuig wordt afgedankt. Ook deze onderdelen kunnen makkelijk gedemonteerd en verkocht worden als vervangende onderdelen voor dezelfde modellen. Veel mensen hebben wel eens te maken met een scheur in een stoel of een dashboard dat uit elkaar is gevallen. Deze onderdelen helemaal nieuw aanschaffen, is vaak erg duur. Bovendien moet je ook het geluk hebben dat ze nog in een fabriek gemaakt kunnen worden en dan heb je ook nog eens te maken met lange levertijden. Het hergebruiken van BMW interieuronderdelen is dus een stuk voordeliger.