Kennisruimte
Image default
Onderwijs

Dit zijn de beste talen om te leren

Wanneer je besluit een vreemde taal te gaan leren, wil je hier uiteraard profijt van hebben. Maar, welke talen zijn nou het handigst om te leren? Wat zijn de talen die steeds meer worden gesproken en welke taal past het best bij jou? Dat zijn natuurlijk vragen die van belang zijn voor het maken van de juiste keuze. 

Hoewel Engels nog steeds een van de meest gesproken talen is, zijn er      ook talen die rap hun opmars maken. De volgende talen zijn nu al heel erg bruikbaar, maar zullen dat in de toekomst wellicht nóg meer worden. 

Mandarijn 

Een absolute aanrader voor iemand die zich bezighoudt met internationaal zakendoen. Mandarijn wordt gesproken in China en dat is meest gesproken taal van de wereld. Je kan je voorstellen dat je een flinke voorsprong hebt op de mensen die enkel in het Engels kunnen communiceren. Het leren van Chinees Mandarijn lijkt onbegonnen werk, door de ingewikkeld klinkende uitspraak. Maar, de grammatica van deze taal is daarentegen relatief simpel. In het mandarijn kennen ze geen werkwoordvervoegingen en maken ze geen onderscheid tussen geslacht en aantallen. Dus als je de uitspraak onder de knie hebt, ben je al een heel eind op weg. Word je hier nou enthousiast van? Schrijf je dan in voor een cursus Chinees. 

Spaans 

Het Spaans is in maar liefst 21 landen de officiële taal. Na het Mandarijn is deze taal de meest gesproken taal op de wereld. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om te gaan reizen door Zuid-Amerika is het volgen van een cursus Spaans een absolute aanrader. Het is hier namelijk minder gebruikelijk om Engels te spreken, maar het overgrote deel van het continent spreekt wél Spaans. Maar ook bij ons in Europa is het zeker handig. Veel Europeanen spreken namelijk Spaans als tweede of derde taal. 

Duits 

Het leren van Duits is vooral voor Europeanen heel erg handig. De taal wordt namelijk niet alleen bij onze oosterburen gesproken, maar ook in Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg én Liechtenstein. Daarmee is het de meest gesproken taal van ons continent. Maar, ook op zakelijk vlak is het beheersen van de Duitse taal een absolute aanrader. Duitsland is namelijk een enorm grote speler binnen de Europese economie en neemt een aanzienlijk deel van de export voor haar rekening. Als je besluit deze taal te gaan leren, dan ben je in ieder geval niet de enige. De taal wordt namelijk over de hele wereld geleerd en gesproken.