Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Deze autodealer uit Etten-Leur helpt je bij het vinden van een zuinige gezinsauto

Bij je zoektocht naar een zuinig gezinsauto wil je een combinatie van ruimte en lage maandlasten. Dat is soms wat tegenstrijdig aangezien je meer wegenbelasting betaalt voor een grotere auto. En omdat er een groter voertuig in beweging gezet moet worden verbruiken veel gezinsauto’s meer brandstof. Toch zijn er de afgelopen jaren interessante technische ontwikkelingen geweest waardoor het verbruik van gezinsauto’s flink af is genomen. En autodealer MV Motive uit Etten-Leur helpt je graag bij het vinden van de zuinige gezinsauto die bij jouw situatie past.

Wat maakt een gezinsauto zuinig?

Allereerst is er natuurlijk de motor. Des te groter de cilinderinhoud, des te meer brandstof de auto verbruikt. Dankzij nieuwe ontwikkelingen, zoals turbo’s en nieuwe inspuittechnieken zijn automakers tegenwoordig in staat om veel meer pk’s uit een 1-liter blokje te persen dan een tijd geleden. Hier zit wel een keerzijde aan. Door het ‘Downsizen’ van motoren slijten ze sneller. Let hierop bij het kopen van een zuinige gezinsauto en koop een jonge occasion.

Ook de brandstof is natuurlijk van belang. Een diesel is over het algemeen wat zuiniger wanneer je veel kilometers rijdt en de brandstof zelf is natuurlijk goedkoper dan benzine. De keerzijde is wel dat diesels als milieuvervuilender worden gezien. Of dat terecht is bij nieuwe dieselauto’s is de vraag maar belastingtechnisch gezien is een benzineauto stukken voordeliger.

Tot slot scheelt ook het gewicht van de auto een slok op een borrel. Voor een lichtere auto betaal je minder wegenbelasting en omdat de banden bij een lichtere auto minder in het wegdek gedrukt worden is er minder frictie. En dat betekent minder brandstofverbruik.

Waarom je de autodealer in Etten-Leur inschakelt

Kort gezegd kies je met deze autodealer uit Etten-Leur voor gemak, de beste prijs en een kwaliteitsauto. Zo is een auto die van de buitenkant groot oogt niet persé heel ruim. Een grote motorkop, dikke wielkasten en een afhellende achterkant kosten ontzettend veel cabineruimte. Je krijgt dan een log, zwaar en brandstof slurpend geval zonder dat je daadwerkelijk aan ruimte wint. Een auto die daarentegen de steunpunten en wielen zoveel mogelijk op de hoeken heeft, is verrassend ruim van binnen. Ook wanneer deze auto er van buiten wat kleiner uitziet.

Dit is slechts een voorbeeld van wat de automakelaar van deze autodealer in Etten-Leur voor je uitzoekt. Andere voordelen zijn afhankelijk van jouw wensen. Bespreek ze met een automakelaar met meer dan 20 jaar ervaring en kies zelf of je met autodealer MV Motive uit Etten-Leur in zee wilt.