Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

De voordelen van een uitlaat op maat

De voordelen van een uitlaat op maat

 

‍Photo by AndrezjRembowski On Pixabay

Een uitlaat op maat is een van de belangrijkste verbeteringen die u aan uw auto kunt aanbrengen. Hiermee kunt u een unieke flair toevoegen aan uw auto en een wereld aan nieuwe motorgeluiden openen. Als het gaat om het aanpassen van uw motor, zijn uitlaten een van de meest voorkomende toevoegingen. Veel mensen hebben echter geen idee hoe een goede uitlaat moet klinken of hoe ze van elkaar verschillen. Daarom gaan we de voordelen van een uitlaat bespreken, en vertellen we je ook over enkele populaire aftermarket uitlaten.

 

 

Wat is een aangepaste uitlaat?

Een op maat gemaakt uitlaatsysteem is een set pijpen die de uitlaatgassen uit een auto brengt. Het uitlaatsysteem zal waarschijnlijk worden geïnstalleerd in combinatie met een nieuwe uitlaat, hoewel sommige uitlaatsystemen worden gemaakt om over de fabrieksuitlaat te passen. Een aangepaste uitlaat heeft verschillende wijzigingen om hem anders te laten klinken dan de standaard uitlaat. Deze wijzigingen kunnen bestaan uit tips van verschillende grootte, andere materialen en anders gevormde dempers. Een op maat gemaakte uitlaat heeft verschillende aanpassingen om anders te klinken dan de standaard uitlaat. Deze wijzigingen kunnen bestaan uit tips van een ander formaat, andere materialen en andere vorm dempers. Sommige aangepaste uitlaten zullen worden ontworpen om over de fabrieksuitlaat te worden geïnstalleerd, wat betekent dat u de cat-back kunt verwijderen zonder de hele uitlaat te verwijderen. Dit is een geweldige manier om veel geld te besparen.

 

Wat zijn de voordelen van een aangepaste uitlaat?

-Voegt een unieke flair toe – Ken je die auto die je op de snelweg ziet met die luide uitlaat? Dat is waarschijnlijk de reden waarom je van auto’s houdt. Met een aangepaste uitlaat, zult u in staat zijn om dat onderscheidende geluid toe te voegen aan uw auto en zich te onderscheiden van de massa. -Nieuwe motorgeluiden – Een aangepaste uitlaat geeft u niet alleen een nieuw geluid, maar opent ook een heel nieuw universum van motorgeluiden. Met een nieuwe uitlaat hoor je nieuwe tonen in je motor en kun je zien wat voor pk’s de motor maakt. -Betere prestaties – Met een aangepaste uitlaat kan uw motor meer ademen dan zonder uitlaat. Dat betekent dat u meer vermogen kunt leveren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat er iets kapot gaat. Dit betekent echter niet dat uw auto sneller zal zijn. Het betekent alleen dat hij meer ademt en meer vermogen levert.

 

Welke uitlaat moet u hebben?

Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen, moet je het uitlaatsysteem vanaf het begin hebben. Anders kunt u uw uitlaat altijd upgraden als u een nieuwe auto koopt. Als u uw uitlaatsysteem wilt aanpassen, kunt u altijd de demper laten verlagen of de pijpen laten rechtzetten. Verschillende uitlaatfabrikanten bieden deze diensten aan tegen een kleine vergoeding. Misschien wil je wel een nieuwe auto, maar geen heel nieuw uitlaatsysteem kopen. In dat geval kunt u de uitlatenwinkel altijd een “dubbele uitlaat” laten plaatsen. Dit betekent dat de auto nog steeds een standaard uitlaat heeft, maar ook door een tweede pijp kan ademen. Dit kan handig zijn als u een stillere uitlaat wilt, maar geen geld wilt uitgeven aan een heel nieuw uitlaatsysteem.

 

Populaire uitlaten

-Straight-through – Een straight-through uitlaat geeft de uitlaat af zonder dempers of andere aanpassingen. Dat geeft de auto een heel rauw geluid, maar maakt de auto ook heel heet. Hoewel deze uitlaat meestal niet wordt aanbevolen voor dagelijks gebruik, is het meestal de krachtigste uitlaat die een auto ooit zal hebben. -Dubbele uitlaat – Een dubbele uitlaat bevat een standaard uitlaat en een tweede, stillere pijp. Dit is een populaire uitlaat omdat u de standaard uitlaat kunt behouden in een nieuwere auto die door de standaard pijpen ademt. Het kan ook stiller zijn dan een hele dubbele uitlaat. Catback – Een catback-uitlaat is ontworpen om over de gewone uitlaat te worden geïnstalleerd. Dit betekent dat de auto slechts één uitlaat heeft, maar ook een luider, agressiever geluid. -Flow-through – Een flow-through uitlaat lijkt veel op een dubbele uitlaat, maar is ontworpen om achterin de auto te worden gemonteerd. Dit geeft een iets ander, maar nog steeds krachtiger geluid. -Header – Een header is een ander type aftermarket-uitlaat met een apart geluid. Hij is ontworpen om over de gewone uitlaat te worden gemonteerd en is bedoeld om over het gebrul van de motor heen te worden gehoord.

 

FCA Uitlaten

FCA Uitlaten is Nederlands voor “de stad uitrijden”. Het is de gewoonte om een auto buiten de stad stationair te laten draaien. Dit helpt koolstofafzetting uit de uitlaat te verwijderen en zorgt ervoor dat de auto soepeler loopt. De meeste uitlaatbedrijven laten uw auto een paar minuten stationair draaien om de koolaanslag weg te spoelen. Dit is een groot voordeel van een uitlaat, en het is helemaal gratis.

 

Andere uitlaten

-Catted – Een catted uitlaat is net als een catback, maar is ontworpen om over een standaard demper te passen. Dit geeft je standaard uitlaat wat meer vermogen als je geen andere uitlaat wilt kopen. -Turner – Een Turner-uitlaat lijkt erg op een rechte uitlaat. Er zijn echter unieke ontwerpelementen waardoor hij opvalt. -Flow – Een flow uitlaat systeem is ontworpen om de uitlaat door de demper te laten gaan, waardoor deze vrij stroomt. Dit geeft de auto een krachtiger geluid, maar zorgt er ook voor dat de auto warmer wordt. Turbo – Een turbo-uitlaatsysteem is ontworpen om over een turbo te passen. Dit is typisch het krachtigste uitlaatsysteem dat u kunt hebben.

 

Slotwoorden

Er zijn veel verschillende soorten uitlaatsystemen, en ze hebben elk voor- en nadelen. Terwijl een aangepaste uitlaat meestal het duurst is, zorgt een dubbele uitlaat ervoor dat uw auto kan ademen en dat de standaard uitlaat stil blijft. Welke uitlaat u ook kiest, u kunt verwachten dat deze u een nieuw motorgeluid en een unieke flair voor uw auto zal geven.

https://dvcustoms.nl/uitlaat-op-maat/