Kennisruimte
Image default
Financieel

De voordelen van een accountant

Een accountant is iemand die beroepsmatig jaarrekeningen controleert, jaarrekeningen opmaakt of financiële administraties voert. Je hebt voor dit beroep een speciale opleiding nodig. het voeren van een beroepstitel voor dit beroep is in Nederland wettelijk beschermd. We weten nu wel wat een accountant is, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een accountant? We gaan je er in dit artikel meer over vertellen.

Een goede accountant kan je geld besparen

Een goede accountant zal je uiteindelijk geld besparen. Een goede accountant weet namelijk dankzij zijn kennis hoe je voordeel haalt uit de regels voor ondernemers. Zo zorgt je accountant dat je alle fiscale voordelen gebruikt waar je recht op hebt en hij geeft aan wat je allemaal wel en niet als kosten voor je bedrijf kan opvoeren, er zitten hier vaak dingen bij waar je zelf niet eens aan denkt. Dit kan je uiteindelijk allemaal  op jaarbasis al snel duizenden euro’s opleveren. Ben je toevallig op zoek naar een goede accountant in Bergen Op Zoom? Je kan dan bij Doomen & Quist terecht. Doomen & Quist is ook actief in andere gebieden.

De jaarrekeningen worden geregeld

De jaarrekening of ook wel een financieel jaarverslag genoemd, is een jaarlijks overzicht van de financiële situatie van een bedrijf of organisatie. Een jaarrekening is een onderdeel van, of bijlage bij, het totale jaarverslag van de organisatie of het bedrijf. Een jaarverslag is een overzicht van wat er in het betreffende jaar allemaal in een organisatie is gebeurd. Het opstellen van een jaarrekening vereist heel wat kennis om alles goed en volgens de regels in de jaarrekening te vermelden. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden aan een specialist zoals een accountant. Zo weet je zeker dat de jaarrekening goed wordt opgesteld en het is weer een last van je schouders.

Je hebt meer tijd en inzicht

Door een accountant te nemen heb je meer tijd voor andere zaken. Je hoeft niet meer uren bezig te zijn met de boekhouding bij te werken, in plaats daarvan kan je meer klanten regelen, meer taken doen voor klanten en meer andere taken binnen je bedrijf. Naast dat je meer tijd krijgt door een accountant aan te nemen heb je ook minder last van de stress om de boekhouding of soortgelijke taken te regelen. Een accountant helpt ook met meer inzicht creëren. Doordat een accountant professioneel te werk gaat heb je altijd een duidelijk overzicht hoe je er financieel ervoor staat.