Kennisruimte
Image default
Bedrijven

De tuintrends van 2021

Een eigen stijl creëren voor je tuin is belangrijk en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Wel zijn er bepaalde stijlen die regelmatig terugkomen: de typische tuintrends. Als je een beetje mee wilt gaan met de tuintrends, dan kun je uit onderstaande trends inspiratie opdoen.

Klimaatbestendige tuin

Het klimaat verandert en dus ook verandert het weer, waardoor we te maken hebben met zowel lange en droge periodes als ook hevige regenbuien. Om je tuinschade te beperken bij extreem weer is het belangrijk dat je een goede waterafvoer hebt, zodat het water wat er valt geen overlast gaat veroorzaken. Ook kun je dit water opvangen zodat je het in een drogere periode weer kunt gebruiken.

In tijden van droogte is het van belang dat je tuin voorzien is van genoeg water. Hiervoor kun je gebruik maken van je regenton waarin je water opvangt, maar ook een waterslang met kleine gaatjes helpt om je planten te voorzien van hun dagelijkse behoefte aan water. Om tijdens een hittegolf te voorkomen dat je je tuin ziet verdorren kunnen grote bomen je tuin beschermen door middel van schaduw. Hierbij is het wel van belang dat je deze bomen dan ook voorziet van voldoende water.

Ontspannende tuin

Na een lange werkdag is het fijn om te kunnen ontspannen en waar kun je dit het beste doen? Precies, in je tuin. Je kunt bijvoorbeeld een jacuzzi plaatsen, waar je na een lange dag lekker in kunt gaan bubbelen. Houd je ervan om buiten een tweede woonkamer te maken, dan kun je een overkapping op maat, passend bij je huis laten bouwen. Hieronder kun je dan bijvoorbeeld dineren, maar je kunt er ook televisie kijken en genieten van een drankje.

Om verdere rust te creëren in je tuin helpt het om de juiste kleuren en materialen te kiezen die ervoor zorgen dat jij een ontspannen gevoel krijgt. Bekende rustige kleuren zijn groen, wit, beige en grijstinten.

Onderhoudsvriendelijke tuin

Na die lange werkdag is het ook écht tijd om te ontspannen en dan heb je dus ook vaak geen zin of tijd om nog even het gras te maaien of onkruid te plukken. Een tip die ervoor zorgt dat jij niet om 20:00 ’s avonds onkruid staat te plukken is het aanleggen van bodembedekkers. Heel simpel, waar planten staan, groeit geen onkruid. Ook kun je ervoor kiezen om grind aan te leggen.

Verder kan je tuin onderhoudsvriendelijker worden gemaakt door iets anders aan te leggen dan gras, zoals houtsnippers. Wanneer je wel gras hebt in je tuin kun je kiezen voor kunstgras, maar je kunt er ook voor kiezen om een robotmaaier je gras te laten maaien. Dan kun jij om 20:00 ’s avonds lekker zitten onder je mooie nieuwe overkapping in plaats van dat je in de tuin aan het werken bent.

 

https://handelsondernemingkirkels.nl/overkapping-op-maat/