Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Datavernietiging voor bedrijven: waarom is dit zo belangrijk?

In nagenoeg alle bedrijven en ondernemingen in ons land gaat veel dataverkeer om. Met name digitaal, via computers en servers, wordt een massa bedrijfsdata opgeslagen en/of verstuurd. Dit gebeurt op allerlei manieren: via de e-mail, via internet en de Cloud, via telefonisch verkeer, et cetera. Maar vooral op harde schijven en computerservice komt veel data terecht. Als deze servers en computers, maar ook zakelijke telefoons en laptops afgeschreven zijn, moet er overgegaan worden tot datavernietiging. Datavernietiging is echter niet zo gemakkelijk en kun je als bedrijf beter niet zelf proberen uit te voeren. Kies daarom voor de voordelen van datavernietiging door een IT bedrijf. In dit blog kun je alles lezen over het belang en de voordelen van datavernietiging door een IT bedrijf.

Professionele datavernietiging is belangrijk genoeg

Natuurlijk is het onwenselijk dat jouw bedrijfsgeheimen en data op straat komen te liggen. Gebeurt dit, dan kan zo’n ramp zomaar betekenen dat je bedrijf een slechte reputatie krijgt of zelfs failliet gaat. Of dat criminelen weten in te breken in jouw systemen en jouw onderneming schade berokkenen. Alleen al hierom is het van groot belang om oude computers en servers niet zomaar zelf te proberen leeg te halen en daarna wegdoen. Dit moet professioneel gebeuren om geen brokken te maken. Datavernietiging door een IT bedrijf is dan ook belangrijk en mag niet onderschat worden. Je bent dan verzekerd van optimale veiligheid en loopt geen enkel risico meer op het lekken van gevoelige bedrijfdata, zoals klantengegevens, bedrijfsgeheimen of financiële data. Maar datavernietiging door een IT bedrijf heeft nog meer voordelen dan alleen veiligheid, dus lees snel verder.

Datavernietiging

Mogelijkheden om oude materialen te laten hergebruiken

Kies je voor datavernietiging door een IT bedrijf, dan zijn de serverkasten, laptops, computers en smartphones dusdanig opgeschoond, dat ze daarna een tweede leven kunnen gaan leiden. Je kunt ze dan met een gerust hart doorverkopen aan een geïnteresseerde partij of aan een ander bedrijf, zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid. En dat kan je een mooi financieel voordeel opleveren. Met het geld wat je hiermee verdient, kun je bijvoorbeeld de pijn verzachten van de vaak hoge investeringen die je moet doen in nieuwe computermaterialen. Het bedrijfsleven is in deze lastige economische tijden al duur en risicovol genoeg. En dus is elk financieel voordeel die je kunt pakken natuurlijk mooi meegenomen.

Oud computermateriaal opruimen levert je de nodige extra bedrijfsruimte op

Een fijn bijkomend pluspunt van datavernietiging laten uitvoeren op je oude computers, servers en andere devices, is dat je eindelijk van je oude elektronica af bent. Elektronica die toch al niet meer gebruikt werd en ook onnodige ruimte in beslag nam in je bedrijfspand, op kantoor of in je loods. En die ruimte kun je dan gebruiken voor andere bedrijfsactiviteiten. Denk aan het inrichten van een extra flexkantoor. Of die ruimte gebruiken voor extra opslag van andere belangrijke bedrijfsgoederen. Eventueel kun je er ook voor kiezen om de vrijgekomen ruimte te verhuren aan een nabijgelegen bedrijf of aan geïnteresseerde zzp’ers. Er zijn in elk geval mogelijkheden genoeg om iets nuttigs te doen met de extra ruimte die je voor jezelf hebt gecreëer, terwijl je er dan ook nog iets aan verdient.

Datavernietiging is niet duur

Ten slotte is datavernietiging door CTC IT Solutions niet duur. Vraag gerust een offerte op bij een specialist, of bij meerdere aanbieders, en verbaas je over de scherpe prijzen!