Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Chiropractie Nijmegen helpt u sneller herstellen na een verkeersongeval

Met ruim 8,8 miljoen personenauto’s in Nederland is de kans op een auto-ongeluk vrij groot. Onder fietsend Nederland is de kans op een verkeersongeval vele malen groter. Een veel voorkomend gevolg van een verkeersongeval is het oplopen van een zogeheten whiplash, een nekklacht waar u nog lang last van kan blijven houden. Het goede nieuws is dat specialisten, zoals de vakspecialisten bij Chiropractie Nijmegen, u kunnen helpen om deze hersteltijd aanzienlijk te verkorten.

Whiplash, wat is het precies en hoe ontstaat deze nekklacht

Wanneer u betrokken bent in een verkeersongeval, is de kans erg aanwezig dat u opeens op de remmen moet, of u wordt bijvoorbeeld van achteren aangereden. Hierbij krijgt uw nek vaak een klap, doordat u hoofd krachtig naar achteren en naar voren wordt gezwaaid, met als gevolg dat u een whiplash oploopt.

Door deze whiplash krijgt u nekpijn, schouderpijn dat soms kan doorstralen naar uw armen. Ook kunnen deze pijnklachten gepaard gaan met hoofdpijn, duizeligheid of vermoeidheid. Belangrijk om te weten, is dat u vaak deze klachten pas geruime tijd na het verkeersongeval ervaart. Vaak bent u dan al met uw dagelijkse activiteiten begonnen, waardoor uw spieren nog meer verkrampt en uitgeput raken. Daarom is het belangrijk om vlak na het verkeersongeval uw ruggenwervelkolom altijd te laten controleren door een chiropractor.

Hoe behandelt Chiropractie Nijmegen uw whiplash

Aan de hand van een vragenonderzoek zal nagegaan worden of de diagnose whiplash vastgesteld kan worden. Hierdoor heeft de chiropractie Nijmegen alle informatie verzameld, die nodig is om een gerichter onderzoek te kunnen uitvoeren aan de hand van neurologische, orthopedische en beweeglijkheidstesten.

Na dit onderzoek wordt bepaald of chiropractie Nijmegen uw pijnklachten kan behandelen. Mocht dit het geval zijn, dan wordt er een behandelplan opgesteld en wordt er advies gegeven over sport, voeding, en wat u zoal wel en niet mag doen. Het herstel van een whiplash verloopt altijd traag, maar een vakkundig chiropractor helpt u het herstelproces aanzienlijk te verkorten, vooral wanneer u zich laat onderzoeken net na het verkeersongeval. Woont u dus in de omgeving Nijmegen en bent u onlangs betrokken geweest bij een verkeersongeluk, maar dan snel een afspraak bij chiropractie Nijmegen.

https://chiropractienijmegen.nl/