Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Chip Tuning vs elektronische motor deuntjes

Motorchip Tuning is een procedure waarin het computerregelsysteem opnieuw wordt geprogrammeerd, waardoor het voertuig beter presteert dan de oorspronkelijke specificaties. De prijs van die zal verschillen afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt. Een motorafstemming-chip is een essentieel onderdeel van uw voertuigencomputer en elektrische systemen. Het wijzigt en verandert de prestaties van uw motor. Als u er geen gebruikt, kan uw auto de neiging hebben om onder de par te presteren.

 

Het proces is heel gemakkelijk, maar sommigen geloven dat het veel expertise nodig heeft om goed te presteren. Veel mensen houden niet van het hele motelsysteem te veranderen. Als u uw brandstofkosten wilt verlagen, moet u klaar zijn om veel tijd en geld uit te geven aan mechanische tuning. Mogelijk gaat u naar binnen voor de diensten van professionals die het werk zullen doen voor u kunt het zelf doen door bepaalde stappen te volgen. Deze mechanische tuners brengen u echter een goed bedrag aan voor de klus en u moet dus in dit opzicht sparen.

 

Men moet weten hoe u de chip kunt installeren om betere prestaties van de chip te krijgen. Installatie van de chip is in de loop der jaren gemakkelijker geworden met toenemende technologie. U kunt een chip installeren volgens uw gemak als u bekend bent met de procedure. Als u ervan bekend bent, wordt de taak een stuk eenvoudiger.

 

Men kan de motor ook afstemmen door bepaalde procedures te volgen. Deze procedures maken je leven een stuk eenvoudiger. U kunt elektronische controle-chip online kopen en kunnen zelfs uw eigen voertuig afstemmen. Het duurt slechts een paar minuten om het te installeren.

Op deze manier kunt u het geld opslaan dat u zou hebben uitgegeven aan het inhuren van een professionele tuner en kunt u ook de chipafstemming uitvoeren.

 

Er is ook een verschil tussen elektronische motortuning en chip-afstemming. Elektronische motortuning maakt gebruik van bepaalde elektronische apparatuur zoals brandstofinjectiesystemen, zuurstofsensor, inlaatluchtfilter, luchtreiniger, verbrandingskamer, enz. Overwegende dat chiptuning gebruik maakt van enkele originele mechanische componenten zoals inlaatspruitstuk, luchtinlaatleidingen, luchtfilter, verbrandingskamer, enz. Daarom, terwijl een elektronische tuner uw motor deunt, maakt hij eigenlijk gebruik van enkele originele componenten. Aan de andere kant maken chiptuners gebruik van verschillende buitenlandse metalen componenten die niet kunnen worden gedetecteerd door elektronische apparaten.

 

Het belangrijkste verschil tussen elektronische en chiptuning ligt in het niveau van controle. Electronic Tuning geeft u volledige controle over de variabelen die de prestaties van uw motor bepalen. Met een elektronische motorafstemming kunt u uw motor prima afstemmen om een beter brandstofverbruik, de voedings- en brandstofefficiëntie te krijgen. Dit leidt op zijn beurt tot betere prestaties en brandstofverbruik. Aan de andere hand houdt chip-tuning dingen eenvoudig en laat je auto zijn eigen ding doen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance