Kennisruimte
Image default
Auto’s en Motoren

Caravan verkopen anno 2020

Bent u klaar om uw caravan te verkopen, maar weet u niet zeker wat dat inhoudt en hoe u dat moet aanpakken? Wij hebben een paar tips die u kunt gebruiken bij de verkoop van uw caravan, of u dit nu individueel doet of via een caravanbedrijf. Voordat u uw caravan te koop aanbiedt, is het een goed idee om een aantal stappen te doorlopen om uw caravan er zo goed als nieuw uit te laten zien, zodat mensen die hem zien een goede eerste indruk krijgen. Opruimen is het beste: zorg ervoor dat u alles heeft schoongemaakt en dat u al uw persoonlijke bezittingen heeft verwijderd. Hierdoor ziet uw caravan er weer als nieuw uit. Technische problemen: Als u uw caravan voor een goede prijs wilt verkopen, moet u ervoor zorgen dat alles nog naar behoren werkt. Kunnen de nivelleer steunen nog gemakkelijk worden gebruikt? Werken de lichten? Zijn de banden in orde?

Onderhoud: als u een overzicht heeft van alle reparaties en onderhoudscontroles, houdt u deze bij de hand wanneer u verkoopt. Dit geeft de potentiële koper vertrouwen in u.

Zelf uw caravan verkopen?

Als u de tijd heeft om uw eigen caravan te verkopen en het niet erg vindt om daar wat moeite voor te doen, heeft u een aantal opties. U kunt uw caravan adverteren, een koper proberen te vinden onder de mensen die u kent, of uw caravan te koop aanbieden op een verkoopsite zoals marktplaats – als u voor deze optie kiest, zorg er dan voor dat u goede foto’s van uw caravan bijvoegt. De vraag naar gebruikte kampeerauto’s is de afgelopen jaren gegroeid, dus de kans is groot dat u snel iemand vindt die uw caravan koopt.

Professionele hulp bij het verkopen 

Net als wanneer u uw huis verkoopt, kunt u ook makelaars vinden om u te helpen bij het verkopen van uw caravan. Tegen een vergoeding (bemiddelingskosten en taxatiekosten) kan de caravan in een showroom worden geplaatst waar mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van een tweedehands caravan, die van hun dromen kunnen komen zoeken. Geen gedoe voor u, de promotie en het beheren van bezichtigingen worden allemaal verzorgd door het caravanbedrijf! Als ze uw caravan niet kunnen verkopen, hoeft u geen bemiddelingskosten te betalen.

Wat is mijn caravan waard?

Als u heeft besloten uw caravan te verkopen, is het handig om te weten wat deze waard is. Dat hangt natuurlijk van een aantal factoren af, bijvoorbeeld of uw caravan al dan niet beschadigd is. Het hangt ook af van de leeftijd van uw caravan en of u deze verkoopt met accessoires zoals een luifel, caravanmover of satellietschotel.