Kennisruimte
Image default
Bedrijven

Alles over werken in de scheepvaart

Aan de slag gaan in de scheepvaart is een grote stap. Naast dat het een grote invloed heeft op je sociale leven, brengt het ook meer veiligheidsrisico’s met zich mee. Aan de andere kant is het een enorm mooie uitdaging en kan het erg mooi werk zijn. Daarnaast verdien je ook nog eens een goed salaris. In dit artikel bespreek ik alles over werken in de scheepvaart.

 

De beroepen

 

In de scheepvaart zijn er veel mogelijke beroepen die je kunt uitoefenen. De meeste mensen kennen echter alleen de werkzaamheden als matroos en stuurman. Terwijl er veel meer mogelijke opties zijn. Zo is het ook mogelijk om op een booreiland aan de slag te gaan of als monteur. Het belangrijkste is dat je een beroep vindt dat bij jou past.

 

Een hoger salaris

 

Wanneer je ervoor kiest om aan de slag te gaan in de scheepvaart, zul je te maken krijgen met lange werkdagen. Ook ben je voor een langere periode van huis. Voor veel mensen is dit een reden om niet in de scheepvaart aan de slag te gaan. Echter staat er wel een goed salaris tegenover. In vergelijking met de salarissen die betaalt worden op het vaste land, verdien je een stuk beter.

 

Mogelijke gevaren

 

Eén van de grootste verschillen tussen werken op zee en werken op land, is dat je mogelijk te maken krijgt met de gevaren van de zee. Van hoge golven tot aan enorme windstoten. Daarnaast ben je ook nog eens ver weg van het vaste land. Om jezelf en je collega’s zo goed mogelijk voor te bereiden op de mogelijke gevaren, is het verplicht om een STCW training te volgen. In deze training leer je hoe je moet handelen in gevaarlijke situaties.


Wil je graag meer informatie over een STCW training? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://fmtcsafety.com/nl. Zij beschikken over alle kennis en trainingen om jou klaar te maken voor het werk in de scheepvaart.

https://fmtcsafety.com/nl/cursusaanbod/maritiem-trainingen/stcw/