Kennisruimte
Image default
Energie

Alles over de leveranciers van kleine windmolens

Als je als agrarisch bedrijf op zoek bent naar een kleine windmolen die je kan helpen bij de voorziening van je stroom dan kan het zo zijn dat je door de vele aanbieders niet meer weet welke partij het beste bij je past. Misschien komt het ook dat veel bedrijven niet de juiste kennis hebben om je te begeleiden. De reden is dat veel partijen wel zeggen dat ze weten wat er nodig is om een windmolen te kunnen plaatsen en deze kennis misschien ook wel hebben maar vaak kijken ze alleen maar naar een onderdeel van het totaalpakket. Deze leveranciers van kleine windmolens zien het positieve in van windenergie. Mede omdat ze dit als uitgangspunt hebben zijn ze een geschikte partner om te kiezen.

Waarom windenergie goed werkt

Als eerste is het belangrijk om te weten dat er in Nederland bijna altijd wind staat. Misschien dat het in een omgeving met veel gebouwen zoals in de stad niet altijd even goed te merken is, maar als je buiten de bebouwde kom bent, voel je al snel de wind waaien. Omdat veel boerenbedrijven buiten de bebouwde kom staan en vaak in hun omgeving weinig last hebben van het feit dat de wind gebroken wordt, is het gebruik van een kleine windmolen voor veel bedrijven binnen de agrarische sector een verstandige keuze. Daarbij is het ook een keuze die door veel lokale overheden wordt gezien als een ontwikkeling waar ze, mits er voldaan wordt aan hun voorwaarden, zelf ook profijt van hebben.

Een windmolen zoekt de wind

Een tweede groot voordeel van een windmolen is het feit dat de kop van de windmolen kan draaien om zo in de wind te staan dat de opbrengst het hoogste is. Een windmolen is zo ontworpen dat deze mee kan draaien met de wind en daardoor altijd voor de hoogste opbrengst zorgt. Neem daarbij het feit dat veel boerenbedrijven een groot oppervlak hebben. Hierdoor kan je ook kiezen waar de windmolen het minste last heeft van bomen in de omgeving en waar deze voldoet aan de eisen van het opgaan in de omgeving.

Windenergie is schone energie

De keuze om binnen een boerenbedrijf over te stappen op windenergie is een verstandige keuze. Windenergie is namelijk een schone vorm van energie. De kennis die er door de partijen die positief zijn over windenergie is opgedaan, zorgt ervoor dat de opbrengst steeds beter wordt. Hierdoor kan je, zeker als je de combinatie maakt met zonnepanelen, compleet zelfstandig zijn in je energievoorziening. Je bespaart daarmee dus ook kosten die anders hoog kunnen oplopen. Een van de partijen die ervaring heeft binnen de agrarische sector is EAZ Wind. Met een eigen ontworpen en gefabriceerde windmolen en de kennis van het boerenbedrijf, weten ze als geen ander wat er nodig is om de overstap op windenergie te kunnen maken. Lees de blog van EAZ Wind voor meer informatie.

https://www.eazwind.nl/