Kennisruimte
Image default
Gezondheid

Afspraak maken bij tandarts Nijmegen

Over het algemeen is een tandarts een arts die gespecialiseerd is in de mondgezondheid. Ze diagnosticeren en behandelen problemen met tanden, kiezen, het tandvlees en andere structuren in de mond. Ze voeren ook routinematige controles uit om tandbederf, gaatjes en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Het is verstandig om minimaal één keer per jaar naar de tandarts te gaan om je gebit in topconditie te houden. Doe je dit niet dan loop je de kans op gaatjes. Deze kunnen pijnlijk zijn en bovendien is een slecht gebit ook zeker niet goed voor de gezondheid. Hierdoor kunnen andere problemen ontstaan. Een goede tandarts is te vinden bij tandarts Nijmegen, bekend onder de naam Tandrijk Mondzorg. Hier werken diverse tandartsen onder één dak. Een tandarts, een mondhygiëniste, een preventie assistente en een assistent. Samen vormen zij een goed team die er alles aan doen om de tanden van de patiënten in een topconditie te houden. 

 

Wat gebeurt er tijdens het vullen van een gaatje in de kies

Tandartsen vullen gaten in tanden met behulp van een filling, ook wel een vulling genoemd. Het vullen bestaat uit het verwijderen van geïnfecteerd tandweefsel en het vervangen ervan met een materiaal dat is ontworpen om de functie, kleur en vorm van de tand te herstellen. Er zijn verschillende soorten vullingen, zoals composiet (witte) vullingen, goud vullingen, amalgaam (zilveren) vullingen en glazuur vullingen. De tandarts zal gebruik maken van een amalgaamvulling, deze wordt het vaakst gebruikt wanneer er een gaatje gevuld moet worden. Zit dit gaatje op een plek die makkelijk te zien is, dan zal er een witte vulling geplaatst gaan worden.