Kennisruimte
Image default
Vervoer en transport

Aanhangwagen voor autotransport: 5 dingen om over na te denken voordat je koopt

Aanhangwagen voor autotransport: 5 dingen om over na te denken voordat je koopt

Als je van plan bent om een aanhangwagen voor autotransport aan te schaffen, dan is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen voordat je een aankoop doet. In dit blog geven we een aantal tips over wat je moet overwegen bij het kiezen van een autotransporter, zoals het laadvermogen, de afmetingen, het gewicht, de veiligheid en de prijs. Door deze punten te overwegen, kun je ervoor zorgen dat je de juiste keuze maakt die aansluit bij je behoeften en budget. Lees verder om meer te weten te komen over waar je op moet letten bij het aankopen van een aanhangwagen voor autotransport.

 

  1. Laadvermogen: Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort auto’s je wilt vervoeren en hoe zwaar deze zijn. Zorg ervoor dat je een aanhangwagen autotransport koopt met een laadvermogen dat voldoende is om de auto’s te vervoeren die je wilt vervoeren. Als je bijvoorbeeld personenauto’s wilt vervoeren, dan heb je waarschijnlijk een aanhangwagen met een laadvermogen van ongeveer 1.500kg nodig. Als je echter zwaardere voertuigen wilt vervoeren, zoals bestelwagens of zelfs campers, dan heb je mogelijk een aanhangwagen met een hogere laadcapaciteit nodig. Het is ook belangrijk om te overwegen of je de aanhangwagen autotransport alleen voor korte afstanden of voor lange afstanden wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld van plan bent om de aanhangwagen op de snelweg te gebruiken, dan is het belangrijk om een aanhangwagen te kiezen met een laadvermogen dat voldoet aan de wetgeving voor het vervoer op de snelweg.

 

  1. Afmetingen: Controleer ook of de afmetingen van de aanhangwagen geschikt zijn voor de auto’s die je wilt vervoeren. Je wilt niet dat de auto’s te groot zijn voor de aanhangwagen of dat de aanhangwagen te groot is voor de auto’s. Het is belangrijk om de lengte, breedte en hoogte van de aanhangwagen te meten en te vergelijken met de afmetingen van de auto’s die je wilt vervoeren. Zoek ook naar aanhangwagens met verstelbare lades of opklapbare zijwanden, zodat je meer flexibiliteit hebt bij het laden en lossen van de auto’s.

 

  1. Gewicht: Houd ook rekening met het gewicht van de aanhangwagen zelf. Het is belangrijk om te weten hoeveel gewicht je kunt vervoeren op je aanhangwagen, zodat je de juiste aanhangwagen kunt kiezen. Het totale gewicht van de aanhangwagen, inclusief het laadvermogen, mag niet hoger zijn dan het toegestane maximumgewicht voor de aanhanger. Het is ook belangrijk om te overwegen hoeveel gewicht de auto kan trekken die je wilt gebruiken om de aanhangwagen te trekken. Zorg ervoor dat het totale gewicht van de aanhangwagen en de lading niet hoger is dan het maximumtrekgewicht van de auto.

 

  1. Veiligheid: Zorg ervoor dat de aanhangwagen voldoet aan de veiligheidsnormen en dat hij goed is onderhouden. Controleer bijvoorbeeld of de banden in goede staat zijn en of er voldoende verlichting aanwezig is. Controleer ook of de aanhangwagen is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals remmen, spiegels en verlichting.

 

  1. Prijs: Overweeg ook je budget en wat je bereid bent te betalen voor een aanhangwagen autotransport. Vergelijk verschillende modellen en merken om te zien wat het beste bij je past. Bekijk ook of er eventuele extra kosten zijn, zoals kosten voor verzekeringen, onderhoud en reparaties.

 

https://gedion.nl/waar-op-letten-bij-aankoop-aanhangwagen/