Kennisruimte
Gezondheid

7 tips om donkere oksels lichter te maken met Skin light

Donkere oksels kunnen van zeer grote invloed zijn op ons zelfvertrouwen. Het is namelijk niet fijn om in de zomer in bikini rond te lopen terwijl we hier last van hebben. Uiteraard hoef je je daar niet over te schamen, heel veel mensen hebben last van donkere of zwarte oksels. Gelukkig zijn er een aantal tips of methodes om donkere oksels lichter maken mogelijk te maken. Zo kan jij dus nog met een goed gevoel de zomer in!

Scrubben

Een eerste belangrijke stap om zwarte oksels tegen te gaan is scrubben. Wanneer je nooit je huid scrubt dan stapelen de dode huidcellen zich op in onze huid. Hierdoor kan het zijn dat je oksels donkerder zullen gaan lijken. Wil je je huid bleken? Scrub daarom dus regelmatig. Het zal niet alleen je donkere oksels lichter maken maar je oksels zullen er ook egaler en verzorgder gaan uitzien.

 

Geen strakke kledij

Onze kleren zeggen vaak veel over onszelf. Echter kan het zijn dat onze kledij een rol speelt bij die donkere oksels. Bij het dragen van strakke kledij kan het zijn dat de wrijving van de stof met de oksels kan zorgen voor donkere plekken. Lossere kledij onder de oksels is dus aangeraden.

De juiste deodorant

De juiste deodorant gebruiken kan wonderen doen voor je oksels. Heel belangrijk is om een voedende deodorant te gebruiken waarin stoffen zitten zoals glycerol en zonnebloem zaadolie. Onze huid is ons grootste orgaan, daarom is het belangrijk om ook hier zorg voor te dragen.

 

Epileren

Scheer je vaak je oksels? Dan kan dit een oorzaak zijn van je donkere oksels. Bij het scheren scheer je namelijk de haartjes heel dicht tegen je huid weg maar de onderliggende wortels en haartjes blijven wel zitten. Daardoor kan het zijn dat je huid onder de oksels donkerder toont. Epileer daarom je oksels, dit neemt de wortels en onderliggende haartjes mee weg.

 

Skinlight review

Een crème tegen pigmentvlekken en donkere vlekken kan ook helpen. Skinlight is er zo eentje. Dagelijks tot 2 keer smeren onder de oksels kan ervoor zorgen dat de oksel na 2 weken gebleekt is. je komt er een zeer lange tijd mee toe omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid Skinlight hoeft te gebruiken.

Komkommer

Bruine oksels kunnen ook een ophoping zijn van pigmentvlekjes. In komkommer zitten zuren en ontsmettende stoffen die de huid kunnen gaan bleken. Wrijf met een plakje komkommer over je oksel en laat even inwerken. Na een periode zal je merken dat je oksels langzaam bleker worden.

 

Huisarts of dermatoloog

Heb je al deze tips en middeltjes geprobeerd maar geraak je nog steeds niet af van je zwarte oksels? Dan kan er ook een medische oorzaak aan de basis liggen. Ga daarom eens langs bij je huisarts of maak een afspraak bij een dermatoloog.