Kennisruimte
Image default
Woning en Tuin

5x Waarom we dol zijn op kunstplanten

Kunstplanten worden steeds populairder. Je ziet ze overal terugkomen, in woonbladen, op televisie en in interieurs van mensen die houden van een moderne look. Kunstplanten hebben namelijk heel veel voordelen ten opzichte van echte planten. In deze blog bespreken we daarom vijf redenen waarom kunstplanten we zo dol zijn op kunstplanten, en jij dat binnenkort ook bent!

1. Kunstplanten zijn onderhoudsarm

Voor veel mensen is het een groot voordeel dat kunstplanten niet veel onderhoud nodig hebben. Kunstplanten verliezen nooit blad, hoeven niet gesnoeid te worden en je hoeft ze ook geen water te geven. Dit maakt kunstplanten perfect voor mensen die wel wat groen in hun interieur willen, maar er niet veel tijd aan willen besteden.

2. Kunstplanten zijn vrij van allergenen

Wanneer je kiest voor kunstplanten, hoef je je niet druk te maken over allergieën die jij, je gezin of je gasten mogelijk kunnen hebben. Dit is overigens ook met kunstbloemen het geval en dit is goed nieuws voor een heleboel mensen die toch iets groens of fleurigs in huis willen hebben. Let er daarbij wel op dat je de kunstplanten regelmatig afstoft om een ophoping van stof te voorkomen!

3. Kunstplanten zijn duurzaam

Kunstplanten zijn heel duurzaam en gaan vaak veel langer mee dan echte planten. Kunstplanten hoeven namelijk nooit verpot of opnieuw ingeplant te worden en gaan daardoor heel lang mee. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Kunstplanten zijn dus een duurzame keuze voor je interieur.

4. Kunstplanten zijn makkelijk te verplaatsen

Echte planten zijn vaak heel moeilijk te verplaatsen. Veel echte planten hebben namelijk hele specifieke voorkeuren als het op de hoeveelheid zonlicht aankomt die ze nodig hebben. Sommige planten moeten niet in de directe zon staan, anderen hebben dit juist wél nodig. Dit maakt het lastig om echte planten te verplaatsen als je bijvoorbeeld je interieur wilt veranderen. Kunstplanten daarentegen zijn heel makkelijk te verplaatsen en hebben geen speciale voorkeuren als het op licht aankomt. Kunstplanten kunnen dus eenvoudig meeverhuizen naar een nieuwe plek in huis.

5. Kunstplanten zijn er in alle soorten en maten

Kunstplanten zijn er in alle soorten en maten, van ruige cactussen tot aan sierlijke palmen. Er is altijd wel een type kunstplant dat perfect bij jouw interieur past. Kunstplanten zijn dus een perfecte keuze voor mensen die graag hun interieur aanpassen aan de laatste woontrends. Kortom, kunstplanten zijn perfect voor mensen die wel wat groen in hun interieur willen, maar er niet veel tijd aan willen besteden. Dus, voor welke kunstplanten kies jij?