Kennisruimte
Image default
Financieel

3 solide cryptomunten om in te investeren onder de loep genomen

Het investeren in crypto kan best lastig zijn. Er zijn heel veel verschillende cryptomunten op de markt die allemaal verschillend zijn. Voor een investering in cryptovaluta is het belangrijk dat het risico wordt afgewogen met de potentiële winsten die je eruit kunt halen. Een goede investering zorgt ervoor dat je zo veel mogelijk winst behaalt terwijl je zo min mogelijk risico loopt. Het vinden van zulke cryptomunten kan best lastig zijn. Vooral wanneer je net begint met het handelen in crypto kunnen de verschillende factoren waar je op moet letten best overweldigend zijn. In dit artikel helpen we je alvast een beetje op weg, en bespreken we een aantal solide cryptomunten, waar je desgewenst in kunt gaan investeren. De in dit artikel besproken cryptomunten zijn beschikbaar via het handelsplatform van Bitvavo. De Bitvavo reviews zijn erg positief, en dit platform is sowieso perfect voor startende cryptohandelaren vanwege de eenvoudige en duidelijke opzet ervan.

Bitcoin

Bitcoin is een cryptomunt die erg populair is geworden, door de enorme stijging in waarde in het afgelopen decennium. Bitcoin was ook de allereerste cryptomunt die op de markt is gebracht. Ten opzichte van andere cryptomunten behoudt de Bitcoin goed zijn waarde vast. Daardoor is het een goede investering voor de meeste cryptohandelaren. De verwachtingen in de toekomst van de Bitcoin zijn ook positief waardoor de kans redelijk groot is dat deze munt in de toekomst ook waardevast is, en deze zelfs nog (veel) verder in waarde kan stijgen. Steeds meer grote partijen zien de potentie van de Bitcoin waardoor er steeds meer in geïnvesteerd wordt. Doordat de Bitcoin schaars is, zal de waarde niet plotseling beginnen te dalen doordat er nieuwe munten worden gemaakt. Er zijn slechts 21 miljoen Bitcoins in omloop. Dit is compleet anders bij de meeste andere cryptovaluta, alsook bij normale valuta, zoals de Dollar en de Euro. De meeste partijen achter cryptomunten kunnen gemakkelijk nieuwe cryptomunten uitgeven, en voor wat de Dollar en de Euro betreft, geldt dat de overheid nieuw geld kan bijdrukken, waardoor geld steeds minder waard wordt. Dit wordt ook wel inflatie genoemd. Dit risico loop je niet als je in Bitcoin investeert. Daarnaast worden Bitcoins steeds meer ingezet als betaalmiddel. Ook dit maakt de Bitcoin interessant om in te investeren.

Ethereum

Ethereum is een goed alternatief geworden voor de Bitcoin. Nieuwe technologieën maken gebruik van Ethereum, waardoor ook deze cryptomunt enorm in waarde is gestegen in de afgelopen jaren. Het gaat bij Ethereum niet over het gebruik als betaalmiddel, maar de aandacht wordt hierbij gericht op de innovatieve blockchain. Daarnaast geldt bij Ethereum – net als bij Bitcoin – dat er ook geen nieuwe munten worden bijgemaakt. Bij Ethereum worden munten zelfs verbrand waardoor het aanbod steeds minder wordt. De kans op een waardestijging van Ethereum in de nabije of verdere toekomst neemt hierdoor toe. 

Cardano

Cardano is een cryptomunt die Ethereum probeert te overtreffen met hetzelfde principe, maar met een (beoogde) betere technologie. Het is een platform voor handige applicaties die gebruik kan maken van de blockchain. Je kunt hierbij denken aan het onderwijs, landbouw, en de gezondheidszorg. Dit zijn markten die sowieso blijven, en met cryptovaluta een nieuw tijdperk kunnen ingaan. Hoewel deze cryptomunt nog lang niet de waarde heeft van Ethereum, heeft het veel potentieel om in de toekomst uit te groeien tot een van de grootste cryptomunten. Heb je een langtermijn visie en wil je investeren in crypto, dan zou Cardano dus een goede optie kunnen zijn.

Handelen in solide cryptomunten

De besproken cryptomunten en andere bekende en solide cryptovaluta – zoals Litecoin en Solana – zijn te verkrijgen via Bitvavo. Bitvavo is een platform dat gericht is op beginnende investeerders. Het is dus de perfecte omgeving voor nieuwe investeerders om ervaring op te bouwen op de cryptomarkt. Kijk voor meer informatie over solide cryptomunten even bij de beste cryptobank. Je vindt hier uitgebreide informatie over zowel solide cryptomunten als zogeheten ‘shitcoins’. De laatste genoemde zijn cryptomunten met een ‘bedenkelijk achterliggend fundament’, en die ook zomaar weer kunnen verdwijnen of volledig kunnen instorten.