Kennisruimte
Image default
Kinderen

Wanneer stopt een baby met pasgeboren zijn?

De pasgeboren fase is een zeer spannende tijd in de ontwikkeling van je baby. Het is een tijd waarin je de persoonlijkheid van je kind ziet opbloeien en hij of zij tekenen van volwassenheid zal beginnen te vertonen. Deze kenmerken omvatten glimlachen en ongecoördineerde bewegingen. Tegen de tijd dat je baby twee maanden oud is, kun je verwachten dat zijn bewegingen soepeler en meer gecoördineerd zijn. Dit zal gebeuren als hun spieren en lichamen zich beginnen aan te passen aan de nieuwe manieren waarop ze bewegen.

Je hebt misschien een verschuiving opgemerkt in de manier waarop je voor je pasgeborene zorgt. Tijdens de eerste paar weken was normale babyverzorging voldoende om de baby geïnteresseerd en gestimuleerd te houden. Na twee maanden begint je baby echter sprongen te ontwikkelen en heeft hij meer stimulatie nodig. Je kunt verschillende gezichtsuitdrukkingen en stem gebruiken om je baby te stimuleren. Zodra je baby twee maanden oud is, moet je verschillende soorten stimulatie kunnen aanbieden om zijn aandacht vast te houden.

Huilen is een veel voorkomende manier waarop baby’s met hun ouders communiceren en is een uitdrukking van hun behoeften. Hoewel het een natuurlijk proces is, is huilen vaak een teken van overstimulatie en moet het worden gekalmeerd. Probeer met je baby te praten en hem of haar rechtop te houden. Dit kan helpen om je baby te kalmeren, net als rechtop worden gehouden. Als je baby zich geagiteerd voelt, probeer dan met hem of haar te praten. Je stem kan hem of haar rustiger maken, net als je aanraking.

Je baby zal vrijwillig voorwerpen gaan grijpen en je gebaren imiteren. Op ongeveer twee maanden oud kan je baby je gezicht en gezichtsuitdrukkingen herkennen. Je kan de gebaren van je kind binnen enkele minuten nabootsen. Uiteindelijk zal je kind in staat zijn om je bewegingen te herkennen en na te bootsen. Je moet leren om deze tekenen te herkennen, zodat hij of zij niet zal stikken. Als je je zorgen maakt dat je baby tekenen van overprikkeling vertoont, overweeg dan de volgende stappen.

De eerste paar maanden zijn een tijd waarin het lichaam van je baby begint te groeien. Je baby zal zijn eigen persoonlijkheid hebben en je baby zal er anders uitzien dan de anderen. De eerste ervaring van je pasgeborene is er een die uniek zal zijn. In het begin zal een pasgeborene niet veel zintuigen hebben en alleen op bepaalde dingen reageren. Op deze leeftijd zijn baby’s nog steeds erg beïnvloedbaar en zullen ze leren om alles op te merken dat anders is dan hun omgeving.

In de eerste paar weken begint je baby objecten in de wereld te herkennen. Ze zullen ook gezichten herkennen. In dit stadium kan je baby geluiden en schokken horen en kunnen ze hun hoofd en borst optillen. Je baby kan zijn benen strekken en speelgoed vastpakken. Ze zullen ook in staat zijn om geluiden te herkennen en zich ernaar toe te keren.

Lees meer op de baby blog van oivr.nl