Kennisruimte
Image default
Kinderen

3 voordelen van een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar

Een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar is niet alleen leuk voor jongetjes en voor meisjes. Het heeft ook een aantal pedagogische voordelen. Wanneer een kind de grove motoriek gaat ontwikkelen is een loopfiets vanaf een jaar of 1 een ideaal middel voor het kind om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Een nieuwe dimensie voor bewegen!

 

Voordeel 1: De ontwikkeling van de grove motoriek

Een kind van 1 jaar oud, heeft nog van alles te ontdekken. Bewegen is één van die dingen. Het is enorm belangrijk om dit op een positieve manier te stimuleren. Een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar is een uitermate geschikt middel om het kind diverse manieren te bieden in de ontwikkeling van de grove motoriek.

 

Voordeel 2: Inschattingsvermogen ontwikkelen

Het kind leert logischer na te denken en inschatten wat wel en niet kan. Dit is de eerste majeure progressie die we kunnen zien van de prefrontale cortex (het voorste deel van de hersenen). Dit zien we bij kinderen vanaf 1 jaar vooral gebeuren wanneer het kind zich bewuster lijkt te worden van de koppeling van haar of zijn eigen ideeën en de daaraan gerelateerde acties. De prefrontale cortex is verantwoordelijk voor onder andere het planmatig denken en calculatie en inschatting is daar onderdeel van.

 

Voordeel 3: Spelenderwijs leren

In meerdere wetenschappelijke artikelen wordt aangegeven dat spelenderwijs leren het meest effectief is. Zowel voor kinderen als volwassenen. Door te spelen worden we voorbereid op de uitdagingen van het leven die we als volwassen persoon voor de kiezen zullen krijgen. Een loopfiets vanaf 1 jaar kan eraan bijdragen dat jongens en meisjes van die leeftijd al spelend leren wat de mogelijkheden zijn van een voertuig.

 

Voordeel 3: Evenwicht houden

Coördinatie vermogen is een belangrijk onderdeel van de sportieve competenties. Je kunt maar niet vroeg genoeg beginnen. Jong geleerd is oud gedaan, mag misschien een tikkeltje cliché klinken, toch slaat deze uitspraak de spijker op zijn kop! Door kinderen vanaf 1 jaar een loopfiets te geven ontwikkelen ze in een vroeg stadium belangrijke competenties die later goed van pas kunnen komen tijdens het beoefenen van sport. Dit waren 3 voordelen van een loopfiets voor kinderen vanaf 1 jaar.

http://https://fietsie.nl/loopfiets-1-jaar/