Kennisruimte
Image default
Huishoudelijk

Waarom zou je een keukenloper bestellen?

Een keukenloper is een stevige mat die je in de keuken legt. Het is niet alleen een erg functioneel kleedje – een keukenloper met een leuk patroon of grappige afbeelding is ook een mooie extra. Ligt er nog geen loper in jouw keuken? Dit zijn goede redenen om er eentje aan te schaffen.

De loper houdt het vuil van buiten tegen

 

In veel woningen is de keuken een doorgang naar de achterdeur, en dus naar de tuin of de straat. Een keukenloper heeft dezelfde werking als een deurmat – in de grove, lange vezels blijft de modder, het stof en de blaadjes van buiten prima steken. Zo houd je je keuken en de rest van je huis schoner, en spaar je veel schoonmaakwerk uit. Zeker als je enthousiaste kleine kinderen hebt die graag buiten spelen is een loper echt een aanwinst.

Beschermt je keukenvloer

 

Heb je een kwetsbare keukenvloer van mooi hout of parket? Dan wil je die vast beschermen tegen vlekken door gemorste soep of olie. En tegen deuken wanneer er een keer een pan of bord richting de grond gaat. Een keukenloper vangt het vuil en de klappen op en geeft je vloer dus een langere levensduur. Als hij echt vies is kan je hem bovendien heel makkelijk wassen op 40 graden.

Extra comfort voor je voeten

 

Een keukenvloer van natuursteen of tegeltjes is netjes en hygiënisch. Wel is hij soms ijskoud aan je voeten – zeker in de winter, en vooral als je vloer niet goed geïsoleerd is. In de koude seizoenen kan het daardoor een crime zijn om in de ochtend met blote voeten koffie te zetten of ontbijt te maken. Natuurlijk kan je investeren in vloerisolatie of in vloerverwarming, maar dat is duur en je vloer moet er voor worden opengebroken. Een keukenloper geeft je een zachte, warmte laag waardoor je met je meet plezier je keuken betreedt – ook als er ijspegels aan de keukenkastjes hangen.

Je kan de perfecte maat keukenloper kopen

 

Een kleine keukenloper is voldoende om je kinderen en gasten netjes hun voeten te laten vegen. Maar je kan ook een keukenloper bestellen die bijna je hele keuken bedekt. Welk oppervlakte je ook wilt bedekken, er is altijd een loper met de juiste grootte. Eventueel kan je ook een loper op rol kopen en daarvan zelf de stukken afsnijden die je nodig hebt. En ook in andere ruimtes dan de keuken bewijst een stuk loper goede diensten.

Bestel het design dat jou bevalt

 

Een keukenloper geeft ook extra sfeer aan je huis. Wil jij een loper die past bij je strakke Scandinavische of industriële design? Kies dan voor een keukenloper in aardtinten, egaal zwart of antraciet. Wil je juist een vrolijke loper, dan zijn er exemplaren met veel kleuren vezels door elkaar. Ook lopers met het design van een echt Perzisch tapijt of de bekende chique rode loper zijn een optie. Je kan ook een loper met een leuke afbeelding of spreuk kiezen. Het is zelfs mogelijk om een keukenloper met een eigen favoriet of zelf ontworpen plaatje online te bestellen!

https://www.deurmatdirect.nl/loper