Kennisruimte
Image default
Eten en drinken

Waarom zijn glazen flessen beter dan plastic flessen?

Een plastic flesje water kopen, en deze later weer hergebruiken is voor veel mensen zeer herkenbaar. Is het wel gezond om een plastic flesje te hergebruiken? Kan je niet beter een glazen flesje gebruiken? Deze vragen worden verder in dit artikel beantwoord.

Bacteriën

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een plastic fles veel bacteriën kan bevatten als je deze wilt gaan hergebruiken. Zo blijkt dat bacteriën zich gaan nestelen in het flesje, en dit is een zeer grote hoeveelheid. Er wordt beweerd dat er wel miljoenen bacteriën zich bevinden in het plastic flesje wat jij wilt hergebruiken. Hierbij wordt wel gezegd dat deze bacteriën er niet voor zorgen dat je ziek wordt. Vaak gebruik je alleen zelf het flesje en kan het dus niet voor veel schade zorgen. Er wordt aangeraden om deze flesjes goed schoon te maken als je deze flesjes wilt hergebruiken, maar alle bacteriën krijg je er niet uit.

Waarom glazen flesje

Een plastic flesje is dus niet heel hygiënisch, daarom wordt aangeraden om glazen flessen te gebruiken. Dit komt omdat hier minder bacteriën zich zullen nestelen, en om dat deze flessen makkelijker schoon te maken zijn. Glazen flessen kan je makkelijk afwassen en ook in de afwasmachine doen. Verder zijn glazen flessen ook ideaal om andere producten in te bewaren. Je kan bijvoorbeeld denken aan producten zoals melk, sap of verschillende soorten saus. De houdbaarheid van deze producten is ook langer in glazen flessen. Voor warme dranken, zoals koffie of thee, zijn glazen flessen ook ideaal. De warme drank is ten eerste goed vast te houden met de blote hand, en daarbij komt dat de drank ook langer warm blijft. Glas is verder ook beter voor het milieu dan plastic flessen. Glazen flessen zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, en bevatten dus niet de schadelijke en giftige stoffen die een plastic flesje heeft. Glas is daarnaast ook makkelijk te recyclen, en ook hierbij komen geen schadelijke stoffen vrij. Tot slot wordt een glazen fles vaak ook als mooier gezien dan een plastic flesje. De uitstraling van de fles is volgens veel mensen mooier. Dit komt ook omdat plastic flessen snel kunnen misvormen door het indrukken of harder vasthouden van de fles.

Glazen flessen aanschaffen

Er is een groot aanbod in glazen flessen op de markt. Zo heb je de bekende merken die dit product aanbieden, maar er zijn ook partijen die simpele glazen flessen verkopen voor een mooie prijs. Deze glazen flessen zijn ook in veel verschillende maten te krijgen. Dit kan zeer fijn zijn als je verschillende producten wilt gaan verwerken in deze glazen flessen. Er is de mogelijkheid om glazen flessen van één liter te krijgen, maar er is ook de mogelijkheid om 750ml, 500ml, 150ml te krijgen.